SRV rakentaa Kotkan tapahtumakeskus Satama Areenan

Urakkasopimuksen kokonaisarvo on noin 27,6 miljoonaa. Rakennus valmistuu kesällä 2023.

SRV ja Backstaff Oy ovat allekirjoittaneet toteutusvaiheen sopimuksen Kotkan kaupungin tapahtumakeskus Satama Areenasta. Yhteistoiminnallisen projektinjohtourakkasopimuksen kokonaisarvo on noin 27,6 miljoonaa euroa. Rakennustyöt alkavat heinäkuussa, ja uusi tapahtumakeskus valmistuu kesällä 2023.

Kotkan kantasatamaan Merikeskus Vellamon ja kantakaupungin väliin rakennettavan Satama Areenan laajuus on noin 7 700 bruttoneliömetriä ja se toteutetaan puurakenteisena. Puusisustaa suojaa sinkkinen kuori, ja katon rakenteissa toteutetaan pohjoismaiden suurin roikkuva puurakenne.

Areenan rakennuttamisesta vastaa Kotkan Julkiset Kiinteistöt Oy:n täysin omistama tytäryhtiö Backstaff Oy. Valmistuttuaan rakennuksen tapahtumatuotannosta vastaa Kotkan tapahtumakeskus Oy. Tapahtumien lisäksi rakennuksessa tulevat toimimaan ravintola- ja tekniikkapalveluista vastaavat yhtiöt.

Rakennuksen viereen rakennetaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin kampus. Tapahtumakeskuksen aula- ja ravintolatilat tulevat toimimaan kampuksen pääsisäänkäyntinä ja opiskelijaravintolana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV rakentaa Kotkan tapahtumakeskus Satama Areenan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat