Kokeile kuukausi maksutta

Budjettiriihi toi Ara-tuotannon rakennuttajille positiivisia uutisia

Tänään 9.9.2021 päättynyt Budjettiriihi toi Ara-tuotannon rakennuttajille ja rakentajille lisärahaa.

Muun muassa Helsingin vuokrataloyhtiö Hekan tuotantoa rahoitetaan korkotukilainoituksella.

Valtion tukeman asuntotuotannon korkotukivaltuuden vuoden 2022 tasoksi ehdotetaan 1,95miljardia euroa. Se on 150 miljoonaa euroa korkeampi summa kuin tämän vuoden myöntämisvaltuus.

Valtiovarainministeriö ehdotti 1,75 miljardin euron myöntämisvaltuutta. Ympäristöministeriön esitys oli 2,0 miljardin myöntämisvaltuus, joten siitä jäätiin vain 50 miljoonaa euroa.

Tiettävästi korotusta on perusteltu sillä, että kaikkiaan noin 51000 asumisoikeusasunnon kannassa on edessä kokonasuutena ensimmäiset isot peruskorjaukset. Näiden pysyvien rajoitusten alla olevien asuntojen korjaukseen tarvitaan korkotukilainoitusta.

Omakustannusperiaatteella toimivia vuokrataloyhtiöitä edustava Kova ry on pitänyt esillä korkotukilainan myöntämisvaltuuden korotusta.

Hallitus suosii kohtuuhintaista asumista

Nykyinen hallitus on ollut suosiollinen Ara-rakentamiselle. Vuonna 2019 myöntämisvaltuutta nostettiin kesken vuoden 340 miljoonalla eurolla. Korotuksen jälkeen se oli 1,75 miljardia euroa.

Tänä vuonna korkotukilainoitusta pystytään myöntämään 1,8 miljardin edestä. Ja ensi vuonna summa on sitten nousemassa 1,95 miljardiin euroon.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Budjettiriihi toi Ara-tuotannon rakennuttajille positiivisia uutisia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat