Kokeile kuukausi maksutta

Espoossa kahdeksan kohteen yhteishankkeessa hyvät ratkaisut siirtyvät työmaalta toiselle – ”Parasta on jatkuva kehittäminen”

YIT toteuttaa Espoossa viidestä koulusta ja kolmesta päiväkodista koostuvaa projektia, jossa yhdellä työmaalla hyviksi havaitut ratkaisut otetaan käyttöön myös muilla saman PPP-hankkeen työmailla. Toistuvuudesta ja resurssien optimoinnista syntyy merkittäviä säästöjä.

Nauriskasken koulu kuuluu projektin työmaista pisimmällä oleviin. Kuva: Matti Vuohelainen
Suurimmat, pitkän ylläpitovaiheen sisältävät PPP (Public Private Partnership) -mallit ovat olleet toistaiseksi Suomessa käytössä isoissa moottoritiehankkeissa. Talonrakennuksessa on ennen Espoon meneillään olevaa kokonaisuutta toteutettu vain ilman ylläpitovaiheen rahoitusvastuuta toteutettuja elinkaarihankkeita. YIT:n meneillään oleva PPP-kouluhanke Espoon kaupungille on merkittävä päänavaus, jonka jälkeen on oletettavaa, että jatkoa seuraa myös talonrakennuksessa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoossa kahdeksan kohteen yhteishankkeessa hyvät ratkaisut siirtyvät työmaalta toiselle – ”Parasta on jatkuva kehittäminen””

Viimeisimmät näkökulmat