Vuoden työmaa -kilpailun ehdokas: Helsingin Säätytaloa peruskorjataan suojelu edellä

Helsingin Säätytalon työmaalla oli lähtötilanteessa tavallista enemmän aikatauluun ja kustannuksiin liittyviä epävarmuustekijöitä. Ne on hallittu tiiviillä yhteistyöllä rakennuttajan, pääurakoitsijan, suunnittelijoiden ja Museoviraston kesken. Hanke on Rakennuslehden Vuoden työmaa -kilpailun ehdokas.

Kiasma on rakennusteknisesti poikkeuksellisen vaikea korjauskohde – ”Monet asiat on tehty toisin kuin oli suunniteltu”

Nykytaiteen museo Kiasman kolmivaiheinen remontti käynnistyi seitsemän vuotta sitten. Silloin kukaan ei osannut aavistaa alkuperäisten suunnitelmien ja toteutuksen välistä ristiriitaa. Korjattavaa on paljon enemmän kuin alussa arvioitiin.

Espoossa kahdeksan kohteen yhteishankkeessa hyvät ratkaisut siirtyvät työmaalta toiselle – ”Parasta on jatkuva kehittäminen”

YIT toteuttaa Espoossa viidestä koulusta ja kolmesta päiväkodista koostuvaa projektia, jossa yhdellä työmaalla hyviksi havaitut ratkaisut otetaan käyttöön myös muilla saman PPP-hankkeen työmailla. Toistuvuudesta ja resurssien optimoinnista syntyy merkittäviä säästöjä.

Urakoitsija vaihtui kesken hankkeen, mutta Espoon jättimäinen Lippulaiva pitää aikataulunsa

Skanska tuli espoolaisen kauppakeskus Lippulaivan työmaalle uutena urakoitsijana loppuvuodesta 2019. Hankkeessa on pitänyt sovittaa töitä sekä alapuolisen Länsimetron asematyömaan että yläpuolelle ja viereen nousevien kerrostalojen rakentamisrytmiin.