Kokeile kuukausi maksutta

Jyväskylä käynnisti yleisen arkkitehtuurikilpailun Kankaan pohjoisosasta

Jyväskylän kaupunki ja Kankaan kehitysyhtiö järjestävät yleisen arkkitehtuurikilpailun Kankaan pohjoisosan asuinalueen suunnitelmasta. Kilpailu on käynnistynyt 15. lokakuuta.

Kuva: Jyväskylän kaupunki

Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto Safan ja Suomen Maisema-arkkitehtiliitto Markin kanssa. Kankaan kehitysyhtiön osakkaita ovat Skanska Talonrakennus, YIT Suomi ja Jyväs-Parkki.

Kilpailutehtävänä on suunnitella laadukas ja viihtyisä Kankaan Suvannon asuinalue Tourujoen rannalle, kulttuurihistoriallisesti arvokkaan entisen paperitehtaan pohjoispuolelle. Kilpailun tehtävänä on vehreän ja sään ääri-ilmiöt huomioivan asuinympäristön suunnittelu kaupunki- ja maisema-arkkitehtuurin keinoin. Kilpailussa etsitään innovatiivisia ratkaisuja tiiviille asuinalueelle huomioiden Kankaan kehittämisteemojen käytännöt, kuten yhteispihat ja keskitetyt pysäköintiratkaisut. Sään ääri-ilmiöt, kuten rankkasateet ja helteet, tulee huomioida suunnitelmissa.

Kilpailun tavoitteena on löytää asuinalueen suunnitelma, jonka ideoita ja ratkaisuja tarkentaen laaditaan alueen asemakaava ja viihtyisä asuinalue noin 450–550 tulevalle asukkaalle.

Kilpailu on käynnissä 15.10.2021–14.1.2022. Helmikuussa työt tulevat nähtäville kilpailun verkkosivuille ja niitä pääsee kommentoimaan sähköisesti. Kilpailun voittaja ratkeaa kevättalvella.

Arkkitehtuurikilpailut ovat tärkeä osa Kankaan suunnittelua. Edellinen yleinen arkkitehtuurikilpailu pidettiin vuonna 2016 Kankaan sydänkortteleista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jyväskylä käynnisti yleisen arkkitehtuurikilpailun Kankaan pohjoisosasta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat