Kokeile kuukausi maksutta

Skanska ja YIT vievät Jyväskylän Kankaan aluetta yhdessä kaupungin kanssa eteenpäin – ”Tähtäämme aluekehittämisen kärkeen”

Entinen paperitehtaan alue on kasvamassa älykkääksi Smart City -kaupunginosaksi. Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke etenee kaupungin ja rakennusliikkeiden yhteistyönä.

Kankaan alueesta on valmiina noin neljäsosa. Rakentamista riittää näillä näkymin vuoteen 2035 asti. Kuva: Petri Blomqvist

Yli 30 hehtaarin kokoinen Kangas sijaitsee kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta koilliseen. Vuonna 2014 Jyväskylän kaupunki, Skanska, YIT ja Jyväs-Parkki allekirjoittivat toteutumissopimuksen, jonka myötä Skanskasta ja YIT:stä tuli kaupungin pitkäaikaisia kumppaneita. Niille on osoitettu 70 prosenttia Kankaan tonteista. Loppuosuus on kaupungilla, joka luovuttaa maata muuhun kuin gryndituotantoon.

Jyväskylän kaupungin projektipäällikkö Kaisa Hirvaskoski-Leinonen arvioi, että valmiina on neljäsosa Kankaan alueesta. Ykkössijalla on vuonna 2015 käynnistynyt asuntotuotanto. Skanska on tähän mennessä rakentanut kuusi asuinkerrostaloa. Tänä vuonna käynnistynyt viisikerroksinen A-energialuokan Sylinteri on Piippurannan alueen viimeinen kohde. Muiden hankkeiden osalta ei päätöksiä ole. Myös YIT:llä on Kankaalla kuusi valmista taloa. Arvon talo -niminen kohde luovutetaan maaliskuun lopussa. Suunnitelmissa on kahden asuntotuotantohankkeen aloittaminen tänä vuonna.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska ja YIT vievät Jyväskylän Kankaan aluetta yhdessä kaupungin kanssa eteenpäin – ”Tähtäämme aluekehittämisen kärkeen””

Viimeisimmät näkökulmat