Kokeile kuukausi maksutta

Muutostyöt alkoivat Kankaan alueen vanhalla paperitehtaalla

Kankaan alueen vanhan paperitehtaan siipiosan uudistustyöt koulutus- ja toimistotiloksi ovat alkaneet. Hankeen toteuttaa Skanska.

Rakennustyöt alkoivat joulukuussa 2014 ja ne saadaan päätökseen tämän vuoden marraskuussa. Hankkeessa muutetaan vanhan paperitehtaan siipiosassa sijainneen viimeistelyosaston tilat Jyväskylän koulutuskuntayhtymän, Humanistisen ammattikorkeakoulun (HUMAK) ja Jyväskylän Yritystehtaan käyttöön. Uudet vuokralaiset aloittavat toimintansa paperitehtaan tiloissa vuoden 2016 alussa.

Skanska, YIT ja Jyväs-Parkki allekirjoittivat marraskuussa 2014 sopimuksen Jyväskylän Kankaan alueen vanhan paperitehtaan tontinluovutuksesta ja toteutuksesta. Samalla sovittiin, että Kankaan aluetta ja paperitehdasta kehittämään perustetaan yhtiö, josta Skanska ja YIT molemmat omistavat 45 ja Jyväs-Parkki 10 prosenttia.

Toimitiloja toteutetaan Kankaalle sekä vanhaan paperitehtaaseen että uudistuotantona.

Skanska ja YIT toteuttavat Kankaan asuntorakentamisesta 70 prosenttia. Loput 30 prosenttia kaupunki varaa muuhun kuin vapaarahoitteiseen asuntotuotantoon. Lisäksi Skanska ja YIT toteuttavat Kankaan työpaikkarakentamisesta neljänneksen. Jyväs-Parkki toteuttaa alueen pysäköintilaitokset.

Kankaan Piippurannan aluetta koskevan asemakaavan toivotaan vahvistuvan alkuvuodesta 2015. Näin asuinrakentaminen voitaisiin aloittaa alueella keväällä 2015. Vuosina 2015−2016 Kankaalla ovat käynnissä vähintään 50 miljoonan euron rakennusinvestoinnit. Jos aikataulu toteutuu suunnitellusti, ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan alueelle vuonna 2016.

Jyväskylän keskustan koillispuolella sijaitseva Kangas yhdistää ydinkeskustan Seppälän kaupalliseen alueeseen. Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke.

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Muutostyöt alkoivat Kankaan alueen vanhalla paperitehtaalla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat