Kokeile kuukausi maksutta

Vastaavia on rakennettu Suomessa viimeksi 25 vuotta sitten – Kirjalansalmen siltaurakka on lähivuosien vaativin

Kreate rakentaa Paraisille kaksi suurta maantiesiltaa, jotka ovat ainoa maantiereitti saaristokaupunkiin.

Väyläviraston projektipäälikkö Janne Wikström (vas.) ja Kreaten projektipäällikkö Timo Hirvasmaa esittelivät siltahankkeita medialle Paraisilla. Kuvan keskellä on Kirjalansalmen sillan vaurioitunut riipputanko, joka vaihdettiin viime kesänä.
Väyläviraston projektipäälikkö Janne Wikström (vas.) ja Kreaten projektipäällikkö Timo Hirvasmaa esittelivät siltahankkeita medialle Paraisilla. Kuvan keskellä on Kirjalansalmen sillan vaurioitunut riipputanko, joka vaihdettiin viime kesänä. Kuva: Daniel Wallenius

Liikenne Kirjalansalmen vuonna 1963 rakennetulla riippusillalla Paraisten ja Kaarinan välissä Turun saaristossa on vilkasta. Keskimäärin sillan ylittää päivässä noin 11 000 ajoneuvoa, kesäaikaan jopa 14 000 ajoneuvoa.

Sillan kunto on ollut huono jo pitkään. Ongelmia on aiheuttanut erityisesti sillan riipputankojen alapäiden ruostuminen. Pahimmin vaurioitunut riipputanko poistettiin viime kesänä ja se korvattiin uudella. Poistetun riipputangon lujuus testattiin koevedolla laboratoriossa, eikä nykyisellään muiden tankojen vaihtaminen tai vahvistaminen ole tarpeen. Onneksi, sillä riipputangot on hyvin vaikea korjata.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vastaavia on rakennettu Suomessa viimeksi 25 vuotta sitten – Kirjalansalmen siltaurakka on lähivuosien vaativin”

Viimeisimmät näkökulmat