Kokeile kuukausi maksutta

Paraisten Kirjalansalmen uusi silta Nauvon siltaa kiireisempi

Paraisten Kirjalansalmen silta on Ely-keskuksen mukaan niin huonossa kunnossa, että se on korjaamisen sijaan järkevämpää korvata uudella. Sillalla on jo liikennerajoitteita huonon kunnon vuoksi. Asiasta kertoi Turun Sanomat.

Paraisten Kirjalansalmen silta on Ely-keskuksen mukaan niin huonossa kunnossa, että se on korjaamisen sijaan järkevämpää korvata uudella. Sillalla on jo liikennerajoitteita huonon kunnon vuoksi. Asiasta kertoi Turun Sanomat.

Liikenneministeri Anne Berner on lehden mukaan luvannut kiirehtiä siltayhteyttä Paraisilta Nauvoon ja väläytellyt päätöstä tällä vaalikaudella. Tämän sillan kiirehtimistä saattaa vaikeuttaa, että Kirjalansalmen silta pitää uusia.

Kirjalansalmen uuden sillan yleissuunnittelu on käynnistynyt, ja se valmistuu lokakuussa 2016. Tavoitteena on, että uusi silta valmistuisi noin 15 vuoden kuluttua. Ely-keskuksen mukaan silta tarvitsee erillisrahoituksen kuten Nauvonkin silta.

Kirjalansalmen sillan alustava kustannusarvio on 27-35 miljoonaa euroa ja Paraisten ja Nauvon välisen uuden siltayhteyden 140-250 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Paraisten Kirjalansalmen uusi silta Nauvon siltaa kiireisempi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat