Kokeile kuukausi maksutta

Kreate valittiin kahden sillan uusimishankkeen allianssikumppaniksi

Väylävirasto on 21. syyskuuta tekemällään hankintapäätöksellä valinnut Kreaten Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusimishankkeen allianssikumppaniksi.

Havainnekuva uudesta Kirjalansalmen sillasta. Kuva: Varsinais-Suomen Ely-keskus/WSP Finland

Kaikki neljä tarjoajaksi valittua toimijaa jättivät tarjouksen hankkeen toteutuksesta. Väylävirasto ei kerro tiedotteessaan Kreaten urakkatarjouksen arvoa, mutta viraston oma kustannusarvio hankkeelle oli 128 miljoonaa euroa.

Allianssin kehitysvaihetta koskevaa hankintapäätöstä seuraa 14 vuorokauden muutoksenhakuaika, jonka aikana sopimusta ei voida vielä solmia. Sopimus Väyläviraston ja Kreaten välillä voidaan allekirjoittaa aikaisintaan muutoksenhakuajan päätyttyä.

Väylävirasto tekee myöhemmin erillisen päätöksen hankkeen toteutusvaiheeseen siirtymisestä.

Uusittavat Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen sillat ovat hankekokonaisuuden suurimmat yksittäiset rakennuskohteet, mutta hanke sisältää myös maantien 180 kunnon ja liittymäjärjestelyiden parantamista.

Väyläviraston mukaan Kirjalansalmen uusi vinoköysisilta on rakennuskohteena vaativa. Vastaava saman mittakaavan silta valmistui Suomessa viimeksi yli 20 vuotta sitten.

Hankkeen tavoitteena on turvata ainoan maantieyhteyden säilyminen entistä parempana Paraisille ja Turunmaan saaristoon. Hanke myös tukee Paraisten elinkeinoelämän ja maankäytön kehittämistä sekä lisää liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta sekä parantaa asumisviihtyisyyttä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kreate valittiin kahden sillan uusimishankkeen allianssikumppaniksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat