4500 opiskelijan kampushankkeen suunnitelma hyväksytty

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Stadin ammatti- ja aikuisopiston Roihupellon kampuksen hankesuunnitelman.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Stadin ammatti- ja aikuisopiston Roihupellon kampuksen hankesuunnitelman. Roihupellon kampuksen uudisrakennuksena toteutettava oppilaitos sijoittuu Vartiokylään. Kampus on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2026.

Roihupellon kampuksen suunnitelmassa on huomioitu Stadin ammatti- ja aikuisopiston pitkän tähtäimen kehitys. Hanke vastaa vuonna 2018 laadittua Stadin ammatti- ja aikuisopiston tilankäytön suunnitelmaa vuosille 2018–2028. Kampuksen opiskelijoiden kokonaismäärä tulee olemaan noin 4500, josta noin kolmannes oppii työelämässä tai muuten oppilaitoksen ulkopuolella.

Uudisrakennuksen valmistuttua nykyisistä tiloista Vallilassa, Vartiokylässä, Herttoniemessä ja Mellunkylässä on mahdollista luopua tilankäytön suunnitelman mukaisesti. Rakennuspaikalla sijaitsee tällä hetkellä Stadin ammatti- ja aikuisopiston Roihupellon logistiikka-alan toimipiste.

Hanke toteutetaan elinkaarihankkeena, jossa hankkeen palveluntuottaja vastaa vanhojen rakennusten purkamisesta, kampuksen suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta seuraavan 20 vuoden ajan. Palveluntuottaja valitaan kilpailullisella neuvottelumenettelyllä ja osa kohteen suunnittelutyöstä tehdään neuvotteluvaiheen kuluessa. Kilpailun tulos selviää alkuvuodesta 2022.

Hankkeen rakentamiskustannusten enimmäishinta on arvonlisäverottomana noin 176 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “4500 opiskelijan kampushankkeen suunnitelma hyväksytty”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat