Kokeile kuukausi maksutta

Insinöörit ja lääkärit aloittavat jättihankkeen, jonka tarkoituksena on estää virusten leviäminen sisätiloissa

Kahden ja puolen vuoden aikana E3 -hankkeessa etsitään parhaat monitieteelliset ja tutkimuspohjaiset keinot, joiden avulla voidaan estää virusten leviäminen sisätiloissa.

Suomalaistutkijat työskentelevät kiivaasti koronaviruksen erilaisten testimenetelmien parissa, jotta viruspitoisuus voitaisiin mitata esimerkiksi sisäilmasta. Kuva: Kimmo Penttinen

E3 Excellence in Pandemic Response and Enterprise Solutions -yhteishankkeen budjetti on 12 miljoonaa euroa. Hanke on yksi suurimmista Business Finlandin koskaan rahoittamista yritysten ja tutkimuslaitosten yhteishankkeista.

Tavoitteena on tuoda insinöörit ja lääkärit yhteen puhtaan ja turvallisen sisäilman varmistamiseksi pandemiatilanteissa. Tehokkaiden suojastrategioiden löytäminen pandemioita ja tartuntatauteja vastaan edellyttää monitieteistä lähestymistapaa ja tiivistä yhteistyötä eri asiantuntijoiden välillä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Insinöörit ja lääkärit aloittavat jättihankkeen, jonka tarkoituksena on estää virusten leviäminen sisätiloissa”

Viimeisimmät näkökulmat