Kokeile kuukausi maksutta

Edes kolmen metrin välimatka ei välttämättä estä tartuntaa ja asunnossa virus voi elää 16 tuntia – Suomalaistutkijoiden mukaan ilmanvaihdolla voidaan hillitä koronan leviämistä

Lääketieteellinen aikakausikirja Duodecimissa julkaistun ja suomalaistutkijoiden kokoaman artikkelin mukaan ilmanvaihdon rooli on merkittävä, kun torjutaan koronaviruksen aerosolitartuntoja.  Rakennettu ympäristö on tärkeässä roolissa koronaan liittyvien riskien pienentämisessä.

Suomalaistutkijat työskentelevät kiivaasti koronaviruksen erilaisten testimenetelmien parissa, jotta viruspitoisuus voitaisiin mitata esimerkiksi sisäilmasta. Kuva: Kimmo Penttinen

Koronapandemian aiheuttavan SARS-CoV-2 -viruksen pääasialliset tartuntareitit ovat nykytiedon valossa pisaratartunta ja aerosolitartunta.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Kokeile nyt 1 kk veloituksetta!

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 3/6/12 kk.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Edes kolmen metrin välimatka ei välttämättä estä tartuntaa ja asunnossa virus voi elää 16 tuntia – Suomalaistutkijoiden mukaan ilmanvaihdolla voidaan hillitä koronan leviämistä”

  1. Tärkeä ja asiantunteva juttu. Yhtenä tulee mieleen pienyritysten tilat ja odotus huoneet. Tuuletus ja ilmastointi vanhoissa huoneistoissa – niiden yhteisvaikutus ym. ym. Lisätietoa käytäntöön tarvitaan. 16 tuntia!

Viimeisimmät näkökulmat