”Talotekniikalla tehdään maailman vastuullisimmat rakennukset Suomeen”, maalailee talotekniikka-ala uudessa visiossaan

Talotekniikka-alan keskeiset toimijat Suomessa käynnistivät viime vuonna Talotekniikka 2030 -tutkimushankkeen. Hankkeen tavoitteena on viedä talotekniikka-alan kehitystä voimakkaasti eteenpäin tarttumalla visioon siitä, mitä talotekniikka-ala on ja kykenee tarjoamaan vuonna 2030.

 

Talotekniikka 2030 -hankkeen ensimmäisiä tutkimustuloksia julki: Uusia näkemyksiä, vahvistuksia vanhoille ja tutut ongelmat nostavat päätään

Talotekniikka 2030 -hankkeen ensimmäisten tutkimushankkeiden tulokset ovat enimmäkseen rohkaisevia. Paljon on saatu hyviä tuloksia aikaan, mutta rakennus- ja talotekniikka-alaa yleisesti vaivaavat ongelmat nousevat edelleen esiin. Eli astia vuotaa toisesta päästä, kun sitä yritetään paikata toisesta. Tutkittavaa siis riittää.

Rakentamisen vuosikatsaus 2022: Energiakriisi ja logistiikka kirittivät alan kehitystä

Tahtituotanto edisti tänä vuonna projektien ja toimitusketjujen hallintaa. Energia ja talotekniikan merkitys energiakriisissä sekä toimitusjohtajien vaihdokset nousivat ykköspuheenaiheiksi. Myös digikehityksen tiellä avattiin uusia kaistoja.

Edes kolmen metrin välimatka ei välttämättä estä tartuntaa ja asunnossa virus voi elää 16 tuntia – Suomalaistutkijoiden mukaan ilmanvaihdolla voidaan hillitä koronan leviämistä

Lääketieteellinen aikakausikirja Duodecimissa julkaistun ja suomalaistutkijoiden kokoaman artikkelin mukaan ilmanvaihdon rooli on merkittävä, kun torjutaan koronaviruksen aerosolitartuntoja.  Rakennettu ympäristö on tärkeässä roolissa koronaan liittyvien riskien pienentämisessä.