Kokeile kuukausi maksutta

Jälleen yksi hotellihanke kaatumassa – Jätkäsaaren Wood Cityn hotellin tilalle kaavaillaan toimistotaloa

Alunperin Wood Cityyn oli tulossa kansainvälisen hotelliketju Meininger Hotelsin hotelli.

Wood Cityn hotellin piti avautua kesällä 2022, mutta koronapandemia muutti suunnitelmia. Kuva: Meininger
Kuuntele juttu

Helsingin Jätkäsaareen suunniteltu hotellihanke on vastatuulessa. Puukortteli Wood Cityyn oli tarkoitus rakentaa asuntojen ja toimistojen lisäksi hotelli, mutta koronapandemia on viivästyttänyt hanketta.

SRV ja Stora Enso ovat nyt ehdottaneet Helsingin kaupungille, että hotellin sijasta tontille saisi rakentaa vaihtoehtoisesti myös toimistorakennuksen. Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto on myöntynyt muutoksiin. Esitetyin muutoksin tontin rakentaminen voisi alkaa viimeistään vuoden 2023 alussa. SRV:n ja Stora Enson tonttivaraus on voimassa kesäkuun loppuun 2023 saakka.

Alunperin Wood Cityyn oli tulossa kansainvälisen hotelliketju Meininger Hotelsin ensimmäinen hotelli Helsinkiin. Hotellista uutisoitiin maaliskuussa 2020 eli juuri ennen koronapandemiaa. Kahdeksankerroksiseen hotelliin oli tarkoitus rakentaa lähes 200 huonetta.

Hotellin rakentaminen ei kuitenkaan koskaan käynnistynyt.

Wood Cityn asunnot valmistuivat vuonna 2019 ja peliyhtiö Supercellin pääkonttori syksyllä 2020.

SRV:n ja Stora Enson yhdessä kehittämän puukorttelin on suunnitellut arkkitehtikilpailun voittanut Anttinen Oiva Arkkitehdit.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jälleen yksi hotellihanke kaatumassa – Jätkäsaaren Wood Cityn hotellin tilalle kaavaillaan toimistotaloa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat