Haluaisitko sinä kokoustaa tämän näköisessä neukkarissa? – Tältä näyttää Supercellin uudessa pääkonttorissa

Kesällä 2018 käynnistyneet Supercellin pääkonttorin rakennustyöt Helsingin Jätkäsaaren Wood City -puukorttelissa alkavat olla lähes valmiit. Talossa tehdään vielä loppuvuoden ajan käyttäjän asennuksia.

Janne Saarinen toi Supercellin tiimikulttuuria Wood Cityn rakentamiseen – SRV oppi kuuntelemaan työntekijöitä

Jos Wood Cityn projektipäällikkö Janne Saarinen saisi päättää siitä, millainen kulttuuri kaikilla Suomen työmailla vallitsee, hän heittäisi loputkin rippeet vanhanaikaisesta käskemismeiningistä historiaan. Tilalle hän istuttaisi…

Kuninkaankylän Puurakentajat rakentaa puusta mieluiten muovittomasti – valmis myös hybridihankkeisiin

Vuonna 2006 perustettu Kuninkaankylän Puurakentajat on tietyllä tavalla kokoaan merkittävämpi yhtiö. Vaikka sen liikevaihto ja henkilöstömäärä eivät ole kovin suuria, puun käsittelyn erityisosaamisensa ansiosta yhtiö on tullut tutuksi monista puurakentamishankkeista.

Onko puu homeen kasvualusta vai ratkaisu sisäilmaongelmiin? Pienet kunnat ovat rohkeita massiivipuurakentamisen kokeilijoita, mutta riittääkö aina osaaminen?

Pienet kunnat ovat innokkaimpia puurakentamisen kokeilijoita, vaikka puurakentamisen riskejä ei ole hallittu Helsinginkään rakennusvalvonnan resusseilla. Uusissa puutaloissa esimerkiksi sokkeli saattaa olla liian matala, vaikka alapohjan virheet tuhosivat aikoinaan satoja hirsitaloja.