Kokeile kuukausi maksutta

Ecoup teki sopimuksen erikoislaastituotteen kehittämisestä

Kiertotaloustuotteita ja -palveluita rakennusalalle kehittävä Ecoup kertoo solmineensa kehitys- ja tuoteyhteistyösopimuksen erikoislaastituotteen kehittämisestä ja valmistamisesta.

Kehitys- ja tuoteyhteistyösopimukseen kuuluvat materiaalikehitys eli lopputuotteen valmistamiseen tarvittavan reseptiikan kehittäminen ja lopputuotteiden valmistaminen sopimuskumppanin lukuun. Lopputuotteessa hyödynnetään jätemateriaalista valmistettua uusioraaka-ainetta, jota tuotetaan Ecoupin kehittämällä energiatehokkaalla laitteistolla.

Kolmivuotisen sopimuksen vaikutus Ecoupin liikevaihtoon on arvion mukaan noin 2,5 miljoonaa euroa vuoden 2024 loppuun mennessä.

”Kyseessä on ensimmäinen tämäntyyppinen yhteistyösopimuksemme, ja uskomme, että näemme näitä jatkossa lisää”, Ecoupin toimitusjohtaja Antti Ollikainen kertoo tiedotteessa.

Ecoup toi markkinoille menetelmän mineraalipohjaisten jätejakeiden uusiokäytön mahdollistamiseksi aikaisemmin tänä vuonna. Yhtiön kehittämän laitteiston ja reseptiikan avulla mineraalipohjaista rakennus- ja purkujätettä voidaan hyödyntää muun muassa rakennustuotteiden valmistuksessa ja näin vähentää rakennustoimialan ympäristökuormitusta.

Ecoup tunnetaan erityisesti kierrätetystä puukuidusta valmistettavasta Ekovilla-eristeestä. Yhtiö tuottaa myös esimerkiksi teollisuuden ylijäämävillasta valmistettua puhallusvillaa, Ikivillaa.

Ecoup listautui Helsingin pörssin First North -listalle syyskuun lopussa. Yhtiön pörssitaival ei ole toistaiseksi sujunut kovin ruusuisesti. Osakkeen merkintähinta listautumisannissa oli 7,56 euroa kappaleelta, ja perjantaina 17. joulukuuta kello 15.58 osakkeella käytiin kauppaa 5,87 eurolla. Laskua on siten kertynyt reilussa 2,5 kuukaudessa jo reilut 22 prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ecoup teki sopimuksen erikoislaastituotteen kehittämisestä”

Vastaa