Kokeile kuukausi maksutta

Naantalin asuntomessutyömaalla unohtui työturvallisuus – ”Tästä tulee jonkun koti eikä meillä ole oikeutta tulla ja kuolla heidän olohuoneeseensa”

Asuntomessujen pitäisi edustaa pientaloalan parasta kehitystä. Työturvallisuus ei kuulu joukkoon.

Kuvituskuva: Myös Naantalin asuntomessujen työmaalla tehtiin aikoinaan töitä piittaamatta työturvallisuusmääräyksistä. Katolla tehtiin töitä esimerkiksi ilman putoamissuojausta ja henkilökohtaisia suojavarusteita. Telineillä lipan alla sama ongelma. Kuva: Johanna Aatsalo

Naantalin ensi kesän asuntomessualueella on helppo huomata, miten kehittymätöntä pientalotyömaiden työturvallisuuskulttuuri on.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Naantalin asuntomessutyömaalla unohtui työturvallisuus – ”Tästä tulee jonkun koti eikä meillä ole oikeutta tulla ja kuolla heidän olohuoneeseensa””

  1. Suomessa rakentamisessa ei ole todellista valvontaa niin laadun kuin työturvallisuudenkaan osalta. Kabineissa vouhkataan kyllä mutta työmaalla ei käy kukaan vaikka pyytäisi. Avi on meillä vitsi samoin ainakin Vantaalla rakennusvalvonta vielä isompi vitsi.
    Vantaalla rakennusvalvonnan läpi päääsee jo hankkeen alkuvaiheessa määräysten vastaisia ehdotelmia. Päätoteuttajaa ei tarvitse nimetä tai kun sen puutteesta huomautellaan niin viranomainen laittaa pään pensaaseen. Työsuojelutarkastuksia ei tehdä varsinkaan sellaisiin kohteisiin joissa saattaisi olla huomauttamista tai siitä joku on ilmiantanut, siitähän on tarkastajalle vaivaa ja työtä, siltä se ainakin vaikuttaa. Suomessa on korruptoitunut ja ”hyväveli” järjestelmä ja täytyykin vaan tyytyä ja sopeutua niihin lainalaisuuksiin, toki mukava juhlapuheissa ja haastatteluissa todeta sitten muuta. Ehkä se veli joka ei kuulu kerhoon saa sitten aina välillä tuntea järjestelmän tomivuuden.

Viimeisimmät näkökulmat