Kokeile kuukausi maksutta

Naantalin asuntomessutyömaalla unohtui työturvallisuus – ”Tästä tulee jonkun koti eikä meillä ole oikeutta tulla ja kuolla heidän olohuoneeseensa”

Asuntomessujen pitäisi edustaa pientaloalan parasta kehitystä. Työturvallisuus ei kuulu joukkoon.

Naantalin asuntomessujen työmaalla tehtiin töitä piittaamatta työturvallisuusmääräyksistä. Katolla tehtiin töitä esimerkiksi ilman putoamissuojausta ja henkilökohtaisia suojavarusteita. Telineillä lipan alla sama ongelma. Kuva: Johanna Aatsalo

Naantalin ensi kesän asuntomessualueella on helppo huomata, miten kehittymätöntä pientalotyömaiden työturvallisuuskulttuuri on.

Useasta messualueen rakenteilla olevasta pientalokohteesta löytää ilman teräsuojaa olevia sirkkeleitä, kaiteettomia porraskuiluja, peittämättömiä aukkoja, epämääräisiä telineviritelmiä ja lippusiimalla tehtyjä putoamissuojauksia sekä puuttuvia turvavaljaita. Kaikki havainnot kertovat karua kieltään työturvallisuudesta.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Naantalin asuntomessutyömaalla unohtui työturvallisuus – ”Tästä tulee jonkun koti eikä meillä ole oikeutta tulla ja kuolla heidän olohuoneeseensa””

  1. Suomessa rakentamisessa ei ole todellista valvontaa niin laadun kuin työturvallisuudenkaan osalta. Kabineissa vouhkataan kyllä mutta työmaalla ei käy kukaan vaikka pyytäisi. Avi on meillä vitsi samoin ainakin Vantaalla rakennusvalvonta vielä isompi vitsi.
    Vantaalla rakennusvalvonnan läpi päääsee jo hankkeen alkuvaiheessa määräysten vastaisia ehdotelmia. Päätoteuttajaa ei tarvitse nimetä tai kun sen puutteesta huomautellaan niin viranomainen laittaa pään pensaaseen. Työsuojelutarkastuksia ei tehdä varsinkaan sellaisiin kohteisiin joissa saattaisi olla huomauttamista tai siitä joku on ilmiantanut, siitähän on tarkastajalle vaivaa ja työtä, siltä se ainakin vaikuttaa. Suomessa on korruptoitunut ja ”hyväveli” järjestelmä ja täytyykin vaan tyytyä ja sopeutua niihin lainalaisuuksiin, toki mukava juhlapuheissa ja haastatteluissa todeta sitten muuta. Ehkä se veli joka ei kuulu kerhoon saa sitten aina välillä tuntea järjestelmän tomivuuden.