Tuoteteollisuus keräsi työturvallisuustiedon yhteen paikkaan – jokainen yritys voi räätälöidä aineistoa itsensä näköiseksi

Rakennustuoteteollisuus keräsi työturvallisuustiedon yhteen paikkaan. Se on kaikkien hyödynnettävissä.

Tuoteteollisuus halusi kerätä työturvallisuustiedon helposti löydettävään muotoon.

Pakin kohderyhmäksi valittiin erityisesti pk-yritykset. Sisällöstä haluttiin mahdollisimman käytännönläheinen.

”Asiaa on paljon, joten liikkeelle lähdettiin ihan perusasioista eli toimialan fyysisistä työympäristöistä. Sitten siirrytään ohjeiden, määräysten ja toimintatapojen kautta inhimillisen toiminnan vaikuttamisen keinoihin. Jokaisen työpaikalla työskentelevän oikeanlaisella käytöksellä ja asenteella on suuri merkitys, kun halutaan viedä turvallisuutta eteenpäin”, kuvaa työturvallisuuspakin sisältöä RTT:n turvallisuusryhmän puheenjohtaja Jussi Puustinen CRH Finland Services oyj:stä.

Työturvallisuuspakin projektipäällikkö Lasse Heikkisen mukaan uudesta nettipalvelusta pk-yrittäjä löytää omaan käyttöön otettavaa ohje- ja opasmateriaalia, esimerkiksi käytännönläheisiä työkaluja turvallisuusjohtamisen avuksi.

Jokainen yritys voi myös räätälöidä aineistoja eteenpäin oman yrityksen näköiseksi ja lisätä mukaan omia käytäntöjään.

Työkalupakin taustalla vaikutti viime vuonna päättynyt koko rakennusalan Nolla tapaturmaa -hanke. Siinä korostettiin kaikkien alalla työskentelevien sitoutumista turvallisuuden edistämiseen. Ja sitä, että turvallinen työympäristö kuuluu kaikille työntekijöille työnantajasta riippumatta.

”Turvallisuuden kentälle on muodostunut joukko hyvän turvallisuuskulttuurin omaavia yrityksiä ja sitten on vielä paljon niitä, joilla omat turvallisuuskäytännöt hakevat käytäntöjään. Sovimme, että alan hyvän turvallisuuskulttuurin omaavat yritykset antavat omat turvallisuusaineistonsa näiden muiden yritysten käyttöön”, Rakennustuoteteollisuus RTT:n toimialajohtaja Juha Luhanka kertoo tiedotteessa.

Turvallisuustieto tuntui edelleen olevan liian hankalasti löydettävissä. Siksi sitä alettiin kerätä yhteiseen kaikille avoimeen työturvallisuuspakki.fi-nettisivustoon.

Työturvallisuuspakki löytyy osoitteeesta työturvallisuuspakki.fi

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tuoteteollisuus keräsi työturvallisuustiedon yhteen paikkaan – jokainen yritys voi räätälöidä aineistoa itsensä näköiseksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat