Toistuvat puutteet työmailla toivat neljälle toimijalle työturvallisuusrikostuomion Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi vuoden 2020 aikana neljän eri yhtiön toimijat samankaltaisista työturvallisuusrikoksista, joissa oli kyse työturvallisuussäännösten vastaisista puutteista työmailla.

Näin pitäisi olla jokaisella työmaalla! – Talotehtaan nerokas keksintö estää katolta putoamiset ja tekee työnteosta helppoa

Nyt vietetään työturvallisuusviikkoa. Designtalo on näyttänyt esimerkkiä työturvallisuudessa, sillä sen omakotitalotyömailla on käytössä yhtiön itselleen kehittämä putoamissuojaus. Nerokas ratkaisu on nostanut pientalotyömaiden työturvallisuuden aivan uudelle tasolle.

Rakennusalan yrittäjä tuomittiin sakkoihin putoamissuojauksen laiminlyönnistä

Pirkanmaan käräjäoikeus on 14. helmikuuta tuominnut tamperelaista rakennusalan yritystä pyörittäneen yrittäjän työturvallisuusrikoksista sakkorangaistukseen. Syyttäjä luopui vaatimasta rikoksella saadun hyödyn menettämistä, koska yrityksen toiminta oli lakannut.

Putoamissuojauksen ja turvallisen kulkutien laiminlyönnistä sakot työnjohtajalle

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on 2. joulukuuta tuominnut rakennustyömaalla päätoteuttajana toimineen seinäjokelaisen teollisuuden asennus- ja kunnossapitotyöhön erikoistuneen yhtiön työnjohtajan kahdeksaan päiväsakkoon työturvallisuusrikoksesta.