Kokeile kuukausi maksutta

PTT: Sijoitukset asunto- ja tonttirahastoihin moninkertaistuneet viidessä vuodessa

Tutkimuksen mukaan asuntorahastojen koko on viidessä vuodessa tuplaantunut, mutta tonttirahastot ovat paisuneet kuusinkertaisiksi.

Suomessa oli vuoden 2021 alussa 57 asuntorahastoa, 18 tonttirahastoa ja 14 metsärahastoa.

Pellervon Taloututkimus PTT:n tuoreen tutkimuksen mukaan sijoitukset asunto-, ja tonttirahastoihin ovat kasvaneet viime vuosina nopeasti muun muassa matalan korkotason takia.

Asuntorahastojen yhteenlaskettu koko oli vuonna 2020 reilut 6,0 miljardia euroa ja tonttirahastojen hieman yli 0,9 miljardia.  Metsärahastoissa euroja oli reilut 0,8 miljardia.

Tutkimuksen mukaan asuntorahastojen koko on viidessä vuodessa tuplaantunut, mutta tonttirahastot ovat paisuneet kuusinkertaisiksi. Suomessa oli vuoden 2021 alussa 57 asuntorahastoa, 18 tonttirahastoa ja 14 metsärahastoa.

PTT:n metsäekonomistin Matti Valosen mukaan ensimmäiset asunto- ja tonttirahastot olivat olemassa jo korkeamman korkotason aikaan. Suurin osa tämänhetkisistä rahastoista on aloittanut toimintansa ajanjaksona, jossa pääoma etsii tuottoa vaihtoehtoisista sijoitusluokista matalan korkotason takia.

”Korkotason nousu tulevaisuudessa vähentääkin todennäköisesti sijoittajien kiinnostusta asunto-, tontti- ja metsärahastoihin. Kiinteistösijoituksilla on silti jatkossakin hajautushyötyjä”, hän toteaa tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “PTT: Sijoitukset asunto- ja tonttirahastoihin moninkertaistuneet viidessä vuodessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat