Kokeile kuukausi maksutta

Tilastokeskus: Rakentamisen liikevaihto jatkoi kasvuaan tammikuussa

Rakentamisen kausitasoitettu liikevaihto nousi ennakkotietojen mukaan vuoden 2022 tammikuussa 0,9 joulukuuhun verrattuna

Rakennusala on ollut hyvässä vauhdissa myös alkuvuonna. Rakentamisen liikevaihtoindeksien laskenta perustuu Verohallinnon oma-aloitteisten verojen aineistoon, jota täydennetään Tilastokeskuksen myyntitiedustelulla.  Rakennusyritysten kuukausittaisissa liikevaihdoissa voi kuitenkin olla suurtakin vaihtelua laskutuskäytännöistä johtuen.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan rakentamisen työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi vuoden 2022 tammikuussa 9,5 prosenttia vuoden 2021 tammikuusta.

Rakentamisen kausitasoitettu liikevaihto nousi ennakkotietojen mukaan vuoden 2022 tammikuussa 0,9 joulukuuhun verrattuna. Joulukuussa liikevaihto laski 0,6 prosenttia ja marraskuussa liikevaihto kasvoi 1,8 prosenttia edeltävään kuukauteen verrattuna.

Rakentamisen liikevaihtoindeksien laskenta perustuu Verohallinnon oma-aloitteisten verojen aineistoon, jota täydennetään Tilastokeskuksen myyntitiedustelulla.  Rakennusyritysten kuukausittaisissa liikevaihdoissa voi kuitenkin olla suurtakin vaihtelua laskutuskäytännöistä johtuen.

”Suurten projektien loppulasku voi näkyä myyntinä yhdellä kuukaudella, vaikka projekti olisi kestänyt useita kuukausia tai vuosia”, Tilastokeskus huomauttaa.

Uusimman kuukauden tiedot ovat ennakollisia ja ne julkaistaan kuukauden viiveellä. Tiedot voivat tarkentua merkittävästi tulevina kuukausina.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tilastokeskus: Rakentamisen liikevaihto jatkoi kasvuaan tammikuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat