Kokeile kuukausi maksutta

Asuntolainakatto säilyi alennetulla tasolla

Finanssivalvonnan johtokunta on päättänyt jatkaa asuntoluottojen lainakaton alentamispäätöksen voimassaoloa.

Muiden kuin ensiasunnonostajien lainakatto säilyy siis edelleen 85 prosentissa. Finanssivalvonta päätti alentaa lainakattoa kesäkuussa 2021, ja päätös tuli voimaan syyskuun 2021 alusta. Sitä ennen lainakatto oli ollut 90 prosenttia asunnon hinnasta. Tosin lainakatto nostettiin 90 prosenttiin vasta kesäkuussa 2020, koska Fiva pelkäsi tuolloin koronaviruksen seurauksia asuntomarkkinoille.

Nyt Fiva arvioi, että Venäjän hyökkäyssota ja kansainvälinen talouskehitys voivat johtaa rahoitusolojen kiristymiseen. Suomen rahoitusvakauteen kohdistuvat akuutit riskit ovat sodan myötä kasvaneet. Samaan aikaan useat rahoitusjärjestelmän rakenteelliset haavoittuvuudet, kuten kotitalouksien velkaantuneisuus, ovat pysyneet huomattavina.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntolainakatto säilyi alennetulla tasolla”

Viimeisimmät näkökulmat