Kokeile kuukausi maksutta

Kojamon liikevaihto ja nettovuokratuotot kasvoivat alkuvuonna – sijoituskiinteistöjen käypä arvo koheni vaisusti

Vuokra-asuntoihin sijoittavan Kojamon perusliiketoiminta kehittyi positiivisesti kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, mutta tulosta painoi niukka sijoituskiinteistöjen arvonnousu.

Kuvituskuva.

Yhtiön liikevaihto kasvoi alkuvuonna 2,4 prosenttia 99,5 miljoonaan euroon ja nettovuokratuotto 2,8 prosenttia 57,0 miljoonaan euroon. Taloudellinen vuokrausaste heikkeni selvästi ja oli katsauskaudella 91,9 prosenttia, kun se oli kolme prosenttiyksikköä parempi vuosi sitten.

"Alkuvuonna vuokramarkkinoihin vaikutti vielä selvästi viime vuoden lopussa tiukentuneet koronarajoitukset ja niihin liittyvä epävarmuus. Tämän seurauksena taloudellinen vuokrausasteemme laski edellisvuodesta. Maaliskuun alussa lähes kaikki koronarajoitukset poistettiin, ja odotamme tämän heijastuvan positiivisesti vuokramarkkinoihin ja muuttoliikkeen elpymiseen. Kaupungistumisen jatkuessa ennusteiden mukaisesti, on erityisesti suurimmissa kasvukeskuksissa vakaat näkymät vuokra-asuntojen kysynnälle. Helsingin seudulla vapaiden vuokra-asuntojen määrä laski maalis-huhtikuussa ja meidän uusien vuokrasopimusten määrä on lähtenyt kasvuun vastaavana aikana", toimitusjohtaja Jani Nieminen sanoo tiedotteessa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kojamon liikevaihto ja nettovuokratuotot kasvoivat alkuvuonna – sijoituskiinteistöjen käypä arvo koheni vaisusti”

Viimeisimmät näkökulmat