Kokeile kuukausi maksutta

JM Suomi osti Nokian kartanon ja kaavailee alueelle asuntoja 1500 asukkaalle

JM Suomi on ostanut Nokian kartanon Nokia oyj:ltä ja tehnyt samalla esisopimuksen läheisistä alueista mittavaa aluekehitysprojektia varten.

JM Suomen kaavailema asuinalue sijoittuu Nokianvirran ääreen. Kuva: Nokian kaupunki
Kuuntele juttu

Esisopimuksen Nokianvirran läheisistä sekä vanhan sahan alueista JM teki Nokia oyj:n ja Nokian kaupungin kanssa.

Nokian kaupunki on kutsunut aluetta Sahanrannan alueeksi, mutta JM:llä uusi asuinalue kulkee nyt nimellä Nokian Kartanonranta. Alueelle on tarkoitus rakentaa noin 1500 asukkaalle pääosin kerrostaloja, mutta myös pien- ja rivitaloja. Lisäksi alueelle kaavaillaan päiväkotia.

Nokian kaupungin maankäyttöjohtaja Kari Stenlundin mukaan kaavoituksen käynnistämissopimuksen mukaisesti tavoitteena on rakentaa alueelle vähintään 60000 kerrosneliömetriä uudistuotantoa.

Kartanon ympäristöön rakennettavat uudet rakennukset on tarkoitus sijoittaa huolellisesti, jotta Nokianvirran kulttuurihistoriallinen maisema saadaan säilytettyä. Alueen vanhojen saha- ja hiertämörakennusten kokonaisuutta tutkitaan muun muassa kaupunkikulttuurin ja tapahtumien käyttöä varten. Kaavoituksen yhteydessä otetaan huomioon myös ranta-alue ja sen yleinen käyttö.

”Kartanon ja sen puistoalueen kehittäminen alkaa jo heti alkusyksystä”, JM Suomen maanhankintajohtaja Markku Kemppainen sanoo tiedotteessa.

Lopulliset kiinteistökaupat Nokianvirran läheisistä sekä vanhan sahan alueista on tarkoitus tehdä, kun uusi asemakaava tulee lainvoimaiseksi.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “JM Suomi osti Nokian kartanon ja kaavailee alueelle asuntoja 1500 asukkaalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat