Kokeile kuukausi maksutta

Kojamon nettovuokratuotto kasvoi, tulos heikkeni selvästi

Vuokra-asuntoihin sijoittavan Kojamon liikevaihto ja nettovuokratuotto kasvoivat hieman kuluvan vuoden toisella neljänneksellä.

Kuvituskuva.

Yhtiön liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 2022 viime vuoden vertailujaksosta 3,9 prosenttia 100,5 miljoonaan euroon. Samalla nettovuokratuotto kasvoi 4,9 prosenttia 72,4 miljoonaan euroon. Kassavirta ennen käyttöpääoman muutosta (FFO) kasvoi 2,1 prosenttia 42,4 miljoonaan euroon.

Voitto ennen veroja painui kuitenkin toisella neljänneksellä 94,8 miljoonaan euroon vertailujakson 369,6 miljoonasta. Suurelta osin raju tulospudotus johtui selvästi vuoden takaista pienemmästä nettovoitosta sijoituskiinteistöjen käypään arvoon arvostamisesta. Kuluvan vuoden toisella neljänneksellä tätä nettovoittoa kertyi 47,1 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten sitä tuli peräti 322,7 miljoonaa euroa.

Taloudellinen vuokrausaste oli painui tammi-kesäkuussa 91,5 prosenttiin viime vuoden vastaavan ajan 94,3 prosentista.

Bruttoinvestoinnit kasvoivat toisella neljänneksellä 289,5 miljoonaan euroon, kun ne olivat vuosi sitten huomattavasti vähäisemmät eli 108,5 miljoonaa euroa. Koko alkuvuoden osalta bruttoinvestoinnit kohosivat 338,4 miljoonaan euroon 176,5 miljoonasta.

”Investointimme ovat edenneet hyvin myös kehityshankkeiden osalta. Katsauskauden lopussa rakenteilla oli 2230 asuntoa ja alkuvuoden aikana valmistui 784 asuntoa. Käynnissä olevat projektimme ovat kiinteähintaisia, joten kustannusten nousu ei ole vaikuttanut näihin merkittävästi. Korkojen ja rakennusmateriaalien hintojen nousu tuo haasteita toimialan volyymeille”, toimitusjohtaja Jani Nieminen kommentoi tiedotteessa.

Helsingin Kalasataman Lumo One -tornitalo valmistuu lopullisesti syyskuun alussa. Siihen valmistuu 31 kerrokseen kahdessa vaiheessa yhteensä 291 asuntoa. Ensimmäiset 104 asukasta pääsivät muuttamaan taloon jo kesä–heinäkuun vaihteessa, ja ylimpien kerrosten asukkaiden muuttoa elokuun lopussa valmistellaan.

Kojamo täsmensi hieman arviotaan koko vuoden näkymistä. Nyt se arvioi konsernin liikevaihdon kasvavan vuonna 2022 edellisestä vuodesta 4–6 prosenttia, kun aiempi arvio oli 3–6 prosenttia). Lisäksi yhtiö arvioi konsernin kassavirran ennen käyttöpääoman muutosta (FFO) vuonna 2022 olevan 155–165 miljoonaa euroa ilman kertaluonteisia kuluja, kun aiempi arvio oli 153–165 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kojamon nettovuokratuotto kasvoi, tulos heikkeni selvästi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat