Kokeile kuukausi maksutta

Hovioikeus tuomitsi taloyhtiön maksumieheksi remonttia koskevassa riidassa

Turun hovioikeus velvoitti taloyhtiön korvauksiin kylpyhuoneremontin valvonnan laiminlyönnin vuoksi

Kuvituskuva. Kylpyhuoneremontin asennuskuva. Kuva: Jussi Ratilainen

Taloyhtiö ei ollut Turun hovioikeuden tuoreen päätöksen mukaan huolehtinut riittävän huolellisesti sen velvoitteista valvoa yhtiön teettämää rakenteiden korjausta. Tapauksessa yhtiö oli teettänyt osakkaan huoneistossa asunto-osakeyhtiön kunnossapitovastuulle kuuluvia rakenteiden korjaustöitä. Sen vuoksi yhtiö oli joutunut uusimaan myös kylpyhuoneen ja saunan sisäosat.

Asunnon omistaja  vaati yhtiöltä korvauksia hieman alle 13 000 euroa, sillä kunnossapitotyö oli omistajan mukaan laatoitustöiden, lattiakaivon ja ilmanvaihtoventtiilin sekä iv-koneen kondenssivesiputken osalta hyvän rakennustavan vastaista ja siten virheellistä. Yhtiö oli laiminlyönyt valvoa, että sen palkkaama urakoitsija noudatti korjaustyössä hyvää rakennustapaa ja että lopputulos oli hyvän rakennustavan mukainen. Asunnon omistajan korvausvaatimus perustui laatoituksen purkamisen ja uuden laatoituksen asentamisen kustannusarvioihin. Asunto-osakeyhtiö kiisti osakkaan vaatimuksen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hovioikeus tuomitsi taloyhtiön maksumieheksi remonttia koskevassa riidassa”

Viimeisimmät näkökulmat