Kokeile kuukausi maksutta

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari torppaa Tampereen pikajunan – pääradan parantaminen parempi vaihtoehto

Nykyisen pääradan peruskorjaus vähintään kaksiraiteiseksi ja lisäraiteet Helsinki-Tampere välille lyhentävät matkustusaikoja ja nostavat rahtiliikenteen kapasiteettia, toteaa kauppakamarin toimitusjohtaja Marja Heinimäki.

Riihimäen-Hyvinkään Kauppakamarin mukaan nykyistä nopeamman junayhteyden arvioidut hyödyt perustuvat oletukseen matkustajamäärien kasvusta, ei nykyisistä matkustajamääristä.

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari vaatii hallitusta keskeyttämään Helsinki-Tampere -välin uuden radan suunnittelun. Sen sijaan panokset pitäisi laittaa nykyisen pääradan parantamiseen ja Helsinki-Tampere -välin lisäraiteisiin.

Kauppakamarin mukaan nykyistä nopeamman junayhteyden arvioidut hyödyt perustuvat optimisiin oletuksiin matkustajamäärien kasvusta, ei nykyisiin matkustajamääriin.

Etätyön ja työkulttuurin muutoksen myötä matkustajamäärien kasvu näyttää jo nyt kyseenalaiselta. Lisäksi ehdotettu linjaus on kauppakamarin mukaan yksipuolinen, tukee veronmaksajien kustannuksella suurten kaupunkien kehittämistä eikä hyödynnä eteläisen Suomen merkittävimmällä kasvualueella sijaitsevia kaupunkeja ja kuntia. Kauppakamarin mukaan se on 1,5 miljardia euroa kalliimpi vaihtoehto kuin nykyisen pääradan kehittäminen. Oikoradalla olisi merkittäviä luontovaikutuksia ja esiin nostetut ilmastohyödyt kutistuvat nekin autokannan sähköistymisen myötä.

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari vaatiikin, että pääradan suunnitellut korjaushankkeet aloitetaan välittömästi ja niiden toteutusta nopeutetaan.

”Nykyisen pääradan ratalinjauksen peruskorjaus vähintään kaksiraiteiseksi ja lisäraiteet Helsinki-Tampere välille lyhentävät matkustusaikoja ja nostavat rahtiliikenteen kapasiteettia”, toteaa kauppakamarin toimitusjohtaja Marja Heinimäki.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari torppaa Tampereen pikajunan – pääradan parantaminen parempi vaihtoehto”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat