Kokeile kuukausi maksutta

Uusi arkkitehtuuri- ja designmuseo sai kovan luokan sparrausryhmän

Ryhmään kuuluu 14 kansainvälistä neuvonantajaa.

Uutta arkkitehtuuri- ja designmuseota on kaavailtu Helsingin Etelärantaan Kauppatorin eteläpuolelle. Kuva: Sami Kero / HS

Suomeen suunnitellulle uudelle arkkitehtuuri- ja designmuseolle on nimetty kansainvälinen 14 hengen neuvonantajaryhmä. Ryhmä koostuu arkkitehtuurin ja designin sekä museoalan, taiteen ja teknologian asiantuntijoista.

Neuvonantajaryhmän muodostavat Paola Antonelli, Liza Chong, Caterina Fake, Eva Franch i Gilabert, Indy Johar, Nimco Kulmiye Hussein, Ervin Latimer, Linda Liukas, Kieran Long, Joar Nango, Héctor Noval, Eeva-Liisa Pelkonen, Johannes Suikkanen ja Teemu Suviala.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Uusi arkkitehtuuri- ja designmuseo sai kovan luokan sparrausryhmän”

  1. Toivottavasti sparrausryhmällä on kyky luoda arkkitehtuuriin uusi tulevaisuuden suuntaus, jonka avulla saadaan aikaan energiataiteellista arkkitehtuuria. Viimeisten vuosikymmenien älykkään tyhmästi energiasyöppöjen ja mahtaviin huipputehontarpeisiin perustuvan ja lintujen surmanloukkuina toimivan lasiarkkitehtuurin tilalle . Taiteellisuus on valjastettava palvelemaan rakennuksen energiatehokkuutta ja leikkaamaan lämmityksen ja jäähdytyksen huipputehoja viisaan arkkitehtuurin keinoin. Tuottamaton energia on tehokkainta ilmastonmuutoksen torjuntaa.

Viimeisimmät näkökulmat