Kokeile kuukausi maksutta

Talotehtaiden näkymät synkkenivät parissa kuukaudessa – kaksi toimijaa aloitti jo sopeuttamistoimet

Monen pientalovalmistajan suhdanteissa tapahtui täyskäännös kesälomakauden päätteksi. Odotukset tämän vuoden tuotannosta ovat pudonneet tuntuvasti.

Talotehtaiden suhdannenäkymät heikkenivät nopeasti. Kuva: Ella Kiviniemi / HS

Monen pientalovalmistajan suhdanteissa tapahtui täyskäännös kesän jälkeen. Tämän vuoden alussa ennustettiin vuonna 2022 aloitettavan noin 9000 omakotitalon rakentaminen, mutta määrä voi jäädä Rakennustutkimus RTS:n Aarne Jussilan mukaan jopa 8000 taloon.

Materiaalien hintojen nousut ja saatavuusongelmat, alentunut kuluttajaluottamus, energianhinta, nousevat korot sekä inflaatio kurittavat loppuvuonna pientalovalmistajia. Viime viikolla kaksi suurta talo- tai hirsitalovalmistajaa eli Jukkatalo ja Kontiotuote ilmoittivat aloittaneensa muutosneuvottelut henkilökunnan vähentämiseksi tai lomauttamiseksi.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Talotehtaiden näkymät synkkenivät parissa kuukaudessa – kaksi toimijaa aloitti jo sopeuttamistoimet”

Viimeisimmät näkökulmat