Kokeile kuukausi maksutta

Kansallisgalleriaa korjataan vihreämmäksi – ”Aurinkopaneeleita voi asentaa myös vanhoihin arvokohteisiin”

Helsingin Ateneumin peruskorjauksessa uusitaan lähes koko talotekniikka. Työmaan aikana katolle asennetaan 90 aurinkopaneelia, mikä on osa valtion toimitiloista vastaavan Senaatti-kiinteistöjen hiilineutraaliusohjelmaa.

Vuonna 1887 valmistunut Ateneum saa uuden talotekniikan. Kuva: Matti Vuohelainen

Helsingin Ateneumin taidemuseoon on tehty runsaan 50 vuoden aikana kaksi perusteellista remonttia, joiden yhteydessä on vahvistettu perustuksia ja uudistettu tekniikkaa. Rakennusta korjattaessa on myös kiinnitetty ensimmäistä kertaa huomiota pohjaveden pinnan muutoksiin Helsingin ydinkeskustassa ja siihen, miten nämä muutokset vaikuttivat vanhoihin puupaalutuksiin. Tämä edesauttoi merkittävästi peruskorjauksissa käytettävien pohjavahvistusmenetelmien kehittymistä.

Nyt, runsaan 30 vuoden kuluttua edellisestä remontista, Ateneumin peruskorjaus keskittyy talotekniikkaan. Itse rakennus on rungoltaan Rakennus oy Antti J. Aholan vastaavan työnjohtajan Samuli Siivon mukaan hyvässä kunnossa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kansallisgalleriaa korjataan vihreämmäksi – ”Aurinkopaneeleita voi asentaa myös vanhoihin arvokohteisiin””

Viimeisimmät näkökulmat