Kokeile kuukausi maksutta

Dubai aikoo rakentaa maailman korkeimman asuinkerrostalon – rakennus yltäisi niukasti yli nykyisen ennätyksen

Dubain pilvenpiirtäjärakennusten sarja on saamassa uuden kunnianhimoisen lisän, kun Arabiemiirikuntien rahakkaat kiinteistökehittäjät aikovat rakentaa maailman korkeimman asuinrakennuspilvenpiirtäjän. Tällä hetkellä maailman korkein asuinkerrostalo sijaitsee New Yorkissa Yhdysvalloissa.

Burj Binghatista on tarkoitus tulla maailman korkein asuinrakennus.

Dubai on tunnettu pilvenpiirtäjistään. Keskikaupungilla sijaitseva Burj Khalifa on tällä hetkellä maailman korkein pilvenpiirtäjä. Sen on suunnitellut yhdysvaltalainen arkkitehti Adrian Smith, ja rakennus yltää 828 metrin korkeuteen.

Uuden pilvenpiirtäjän takana ovat paikallinen Binghatti-kiinteistökehittäjä ja -rakennuttaja, joka on tunnettu Arabiemiraateissa useista suurprojekteistaan, ja yhdysvaltalainen Jacob & Co, joka puolestaan on niittänyt mainetta arvokkaiden rannekellojen suunnittelijana ja niiden valmistajana.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Dubai aikoo rakentaa maailman korkeimman asuinkerrostalon – rakennus yltäisi niukasti yli nykyisen ennätyksen”

Viimeisimmät näkökulmat