Kokeile kuukausi maksutta

Suomessa on rakenteilla ennätysmäärä korkeita taloja, vaikka ylöspäin kurkotus tuo selvästi lisäkustannuksia

Suomessa rakennetaan nyt poikkeuksellisen paljon korkeita rakennuksia. Osa niistä kurkottaa jo pilvenpiirtäjän mittoihin. Kasvunäkymiäkin pidetään lupaavina, vaikka varovaisuus markkinoilla on viime aikoina lisääntynyt ja tuottavuushaasteet koetaan usein koviksi.

Skanska rakentaa Helsingin Vuosaaressa kahta tornitaloa, 33-kerroksista Atlasta ja 24-kerroksista Hyperionia. Niihin tulee yhteensä reilut 500 vuokra-asuntoa. Atlaksen pohjia vasta valmistellaan, pronssin värinen Hyperion on jo rakenteilla takana. Kuva: Jussi Helttunen

Pilvenpiirtäjiä alkaa nousta Suomeenkin. Skanska rakentaa paraikaa Itä-Helsingin Vuosaaressa metroradan varteen kahta asuintornia, joista korkeampi – 33-kerroksinen Atlas – kurottaa valmistuttuaan 120 metriin. Suomen korkein asuintornitalo, SRV:n rakentama Majakka-torni Helsingin Kalasatamassa nousee 134 metriin. Pilvenpiirtäjälle ei ole virallista määritelmää, mutta kiinteistöinformaatioyhtiö Emporiksen mukaan sellainen on vähintään sata metriä korkea kerrostalo.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Kokeile nyt 1 kk veloituksetta!

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 3/6/12 kk.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Suomessa on rakenteilla ennätysmäärä korkeita taloja, vaikka ylöspäin kurkotus tuo selvästi lisäkustannuksia”

  1. Ja JM Suomi 3 kpl 16-kerroksista tornitaloa Puustellinmäelle Mäkkylään, joista 1. on juuri aloitettu.
    Kysyntää näille on ja hyvät maisemat korkealta viehättävät ihmisiä.

Viimeisimmät näkökulmat