Kokeile kuukausi maksutta

Yllättävä tutkimus: Vaikka rakennusalalla lomautusriski on muita suurempi, työhyvinvointi on vertailun paras

Tuoreen työelämätutkimuksen mukaan rakennusalan työntekijät kokevat oman hyvinvointinsa parhaaksi. Yhtä tyytyväisiä työntekijöitä on vain markkinoinnissa ja luovilla aloilla sekä it- ja telecom -aloilla.

Kuvituskuva. Kuvassa asennetaan Tuusulan lukion ja kulttuurikeskuksen vesikaton puurakenteita sääsuojan alla. Kuva: Liisa Takala

Palveluyhtiö Baronan valtakunnallinen Työelämätutkimus paljasti suuria eroja eri toimialojen välillä. Teollisuudessa ja rakennusalalla työskentelevät arvioivat joutuvansa lomautetuiksi muita aloja enemmän. Samaan aikaan kuitenkin oman hyvinvointinsa kokivat parhaaksi rakennusalalla, markkinointi- ja luovilla aloilla sekä it- ja telecom -aloilla työskentelevät. Heikoin kokemus oli esimerkiksi logistiikka-alalla.

Vastaajia pyydettiin antamaan omalle työnantajalle arvosana myös hyvinvoinnin edistämisessä. Rakennusalalla työskentelevät antoivat parhaan arvosanan, kuten myös markkinointi- ja luovien alojen sekä it- ja telecom -aloilla työskentelevät.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yllättävä tutkimus: Vaikka rakennusalalla lomautusriski on muita suurempi, työhyvinvointi on vertailun paras”

Viimeisimmät näkökulmat