Kokeile kuukausi maksutta

Hyvin suunniteltu tulikin yllättävän edulliseksi – putkiremontin kustannuksiin helpotusta energiaremontista

Espoon Kivenlahdessa sijaitsevan Asunto oy Kivenlukon putkiremontti lähti jo ensimetreillä rönsyämään moneen eri suuntaan. Ideat eivät olleet lainkaan hullumpia, mutta taloyhtiön taloudelliset tai muutkaan rahkeet eivät vaan yllä mahdottomiin – jo nyt oltiin varmasti suorituskyvyn äärirajoilla. Mutta hyvät selvitykset ja ennakkosuunnitelmat luovat pohjaa jo tulevillekin hankkeille.

Uudet maalämpöpumpput

Asunto-osakeyhtiö Kivenlukon saneeraushankkeen valmistelusta ja esisuunnittelusta vastannut Insinööritoimisto Leo Maaskola tuli hankkeeseen mukaan alkuvuodesta 2017. Yrityksen toimitusjohtaja Kari Seitaniemi kertoo, että erillisenä urakan ulkopuolisena osana selvitettiin mahdollisuutta myös korottaa taloja ja osin rahoittaa putkiremonttia sitä kautta.

Tontilla olisi lisärakennusoikeutta noin 10 000 kerrosneliömetriä, mutta asian kanssa ei pystytty etenemään, koska alueen pysäköintisuunnitelma oli kaupungin käissä ja vaikutti muun muassa rakennusoikeuden hintaan. Samassa yhteydessä selvitettiin myös mahdollisuutta hissiasennuksiin, mutta sekin jätettiin toistaiseksi hyllylle.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hyvin suunniteltu tulikin yllättävän edulliseksi – putkiremontin kustannuksiin helpotusta energiaremontista”

Viimeisimmät näkökulmat