Kokeile kuukausi maksutta

Lohjalle rakennetaan Suomen suurimpiin lukeutuva aurinkovoimapuisto

Helen kiihdyttää investointeja aurinkoenergian tuotantoon – teollisen mittaluokan aurinkopuisto nousee Lohjalle ensi vuoden aikana.

Havainnekuva Lohjan aurinkopuistosta.

Helen rakentaa mittavan kymmenen megawattipiikin maa-asenteisen aurinkopuiston Lohjan Kirkniemeen. Puisto on valmistuessaan vuonna 2024 yksi Suomen suurimmista ja se tuottaa uusiutuvaa kotimaista sähköä kymmenen gigawattitunnin edestä vuosittain.

Investointi tukee Helenin tavoitetta saavuttaa hiilineutraali energiantuotanto vuonna 2030, jolloin uusiutuva aurinko- ja tuulisähkö kattaa 30 prosenttia yhtiön sähköntuotannosta. Lisäksi se on linjassa Lohjan Kohti hiilineutraalia kuntaa -hankkeen kanssa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lohjalle rakennetaan Suomen suurimpiin lukeutuva aurinkovoimapuisto”

Viimeisimmät näkökulmat