Kokeile kuukausi maksutta

Yhdysvaltalaisen terveyshuoltoyhtiön lähes kaikki sairaalahankkeet ovat pysyneet budjetissa tai jopa alittaneet sen – taustalla toimintatavan muutos

Lähes kaikki pohjoiskalifornialaisen Sutter Healthin isot sairaalaprojektit ovat pysyneet jo usean vuoden aikataulu- ja kustannustavoitteissaan tai alittaneet ne.  Miten se on onnistunut tässä?

Sutter Healthin rakennuttamisyksikön johtaja Digby Christian oli puhumassa Rakennuttaminen-tapahtumassa Tampereella tammikuussa 2023.

Valtaisa maanjäristys Kaliforniassa vuonna 1994 johti siihen, että kaikki sairaalat, joiden rakenne ei kestä isoa maanjäristystä, päätettiin sulkea. Myös Pohjois-Kaliforniassa toimiva yleishyödyllinen terveydenhuoltoyhtiö Sutter Health joutui sen vuoksi rakentamaan uudestaan sairaaloitaan.

Rakennusprojektien heikko suorituskyky kuitenkin huolestutti jo silloin. Lopullinen herätys saatiin, kun kahdessa Sutter Healthin sairaalaprojektissa aikataulut paukkuivat reilusti yli ja budjetit ylittyivät sadoilla miljoonilla dollareilla.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Yhdysvaltalaisen terveyshuoltoyhtiön lähes kaikki sairaalahankkeet ovat pysyneet budjetissa tai jopa alittaneet sen – taustalla toimintatavan muutos”

  1. Artikkelissa jää pimentoon kustannusasiat tarjoutoiminnan kautta. Ilmeiseti lähdetään neuvotteluun
    luonnospapereilla yhden, ennestään tunnetun yritysryhmän kanssa( jossa arkkitehti mukana ). Sairaalateknillinen
    toiminta on pääasia, eli lopputuloksena on toimiva sairaala, l. onnistunut lopputulos. Mitä olisivat kustannukset jos tilaajayhteisö
    arkkitehdin ja kokeneen management ryhmän kanssa hoitaisi projektin? Ilmeiseti em. kokemukset ovat olleet
    monimutkaisessa tehtävässä huonoja? ”Budjetit ja aikataulut pitävät” ei kerro toteutusmuodon tehokkuudesta
    vaan kalkkyloinnin onnistumisesta.

Viimeisimmät näkökulmat