Kokeile kuukausi maksutta

Analyysi: Tahtituotannossa moni asia meni pieleen, mutta vastapainoksi asentajien palkat nousivat, läpimenoaika lyheni ja virheiden ja uudelleen tekemisen määrä romahti

Talotekniikkaurakoitsija Amplitin, korjausrakentaja Respect Projectin, infraurakoitsija Oteranin ja kalustetoimittaja Novartin projektinvetäjät kertovat, mitkä asiat menivät vikaan tahtituotannon piloteissa. He kertovat myös mitä virheistä opittiin, missä onnistuttiin ja miksi tahtituotantoa kannattaa jatkaa.

Respect Projectin lähes joka-aamuista pystypalaveria vetää poikkeuksellisesti hallituksen puheenjohtaja Petja Pietiläinen Tukena on Mestamasterin aikataulukuva, josta näkee päivän tavoitteen. Kuva Liisa Takala.

Jos Amplit ja sen asentajat saisivat valita, työt tehtäisiin mieluiten tahtituotannolla. Se sujuvoitti arjen tekemistä niin paljon, että Lippulaivan kauppakeskustyömaalla keskituntiansio nousi 30 prosentilla. Lastensairaalan työmaalla tahtituotanto sujuvoitti erityisesti käyttöönottoa.

Samaa mieltä ovat Novartin kalusteasentajat. Työt sujuivat urakkapalkalla ja virheiden ja myöhästymisten määrä romahti verrattuna vieressä perinteisellä tavalla tehtyyn asuntokohteeseen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Analyysi: Tahtituotannossa moni asia meni pieleen, mutta vastapainoksi asentajien palkat nousivat, läpimenoaika lyheni ja virheiden ja uudelleen tekemisen määrä romahti”

Viimeisimmät näkökulmat