Kokeile kuukausi maksutta

Omakotiliitto: Hallitusohjelmassa paljon hyvää – paitsi kiinteistöverouudistus

Kiinteistöverotuksen maapohjan veroprosentin nostolla olisi Omakotiliiton mukaan rajuja vaikutuksia asumiskustannuksiin.

Kiinteistöveron maapohjan veroprosentin alaraja on nykyisin 0,93 prosenttia, mutta hallitusohjelmassa uudeksi alarajaksi esitetään 1,3 prosenttia. Omakotiliitto pitää korotusta tyrmistyttävän rajuna. Kuva: Rio Gandara/HS

Omakotiliitto on käynyt läpi uuden hallitusohjelman ja arvioinut samalla tavoitteitaan asumiskustannuksista, pientaloasumisen edistämisestä ja sääntelystä.

Hallitusohjelma saa liitolta varovaista puoltoa, sillä sieltä löytyy kirjauksia muun muassa sähkön siirtohintojen kohtuullistamiseen, varainsiirtoveron uudistukseen, kevennyksiä asumista koskevaan sääntelyyn ja kannustusta energiatehokkuusremontteihin. Omakotiliitto kiittää hallituksen tavoitetta sääntelyn keventämisestä myös EU-asioissa ja vaikuttamisesta laajan kansallisen liikkumavaran puolesta.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Omakotiliitto: Hallitusohjelmassa paljon hyvää – paitsi kiinteistöverouudistus”

Viimeisimmät näkökulmat