Kokeile kuukausi maksutta

Turmaparvekkeen kaidejärjestelmän toimittaja vastaa Rakennuslehden kysymyksiin – ”Ratkaisu on käytössä laajalti myös muissa Pohjoismaissa”

Onnettomuusparvekkeen kaidejärjestelmätoimittaja kommentoi Tikkurilan tapausta kirjallisesti.

Tikkurilan turmaparveke on väliaikaisesti suojattu vanerilevyllä.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes ei puhu julkisuudessa Tikkurilan maaliskuisen onnettomuuskohteen lasivalmistajasta nimellä.

"Poliisilla on oma onnettomuustutkinta menossa ja mekään emme omatoimisesti tuo julkisuuteen valmistajan nimeä. Olemme rajanneet valmistajan nimen pois antamistamme tiedoista senkin vuoksi, että mielikuviin ja osatietoihin perustuvat tulkinnat saattavat antaa ihmisille väärää tietoa, jotka kohdistuisivat vain yksittäisiin tuotteisiin tai valmistajiin", ryhmäpäällikkö Lauri Walden Tukesista sanoo Rakennuslehdelle.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Turmaparvekkeen kaidejärjestelmän toimittaja vastaa Rakennuslehden kysymyksiin – ”Ratkaisu on käytössä laajalti myös muissa Pohjoismaissa””

  1. Lainaus haastattelusta:
    ”Hiljattain on julkaistu eurooppalainen lasimitoitusstandardi, mihin on nyt saatu kansalliset valinnat määriteltyä ja alan kattojärjestö Suomen Tasolasiyhdistys on laatinut uudet ohjeet kaidelasien mitoitukseen. Pidämme yhteistä sekä yksiselitteistä suunnitteluohjetta isona edistysaskeleena koko toimialalle. Mielestämme uuden ohjeen noudattaminen edustaa hyvää rakentamistapaa.”

    Ymmärränkö jutusta oikein, että tämä nyt tapahtunut surkea kaiteen pettäminen on rakennettu tämän uuden standardin ja ohjeen mukaisesti?
    Mikäli näin on, onko sattumaa, että nyt kaidelasien eurooppalaisen standardin kansalliset määrittelyt saatuaan ja tämän uuden ohjeen mukaisesti rakennettu parvekelasi pettää?

    Kannattaa tämä ”hyvä rakentamistapa” koetella kunnolla…

Viimeisimmät näkökulmat