Kokeile kuukausi maksutta

Kymmenes Arkkitehtuurin Finlandia -palkinto myönnettiin Tuusulaan

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinto 2023 on myönnetty päiväkoti Martta Wendelinille.

Päiväkoti on Suomen suurin massiivipuinen päiväkoti kuutioissa mitattuna. Koko rakennus toteutettiin kattoa myöten CLT-levyistä eli ristiin liimatusta massiivipuusta, mikä pienentää rakennuksen hiilijalanjälkeä. Kuva: Hannu Rytky

Koneen omistajasukuun kuuluva Anna Herlin on valinnut vuoden 2023 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi Tuusulassa sijaitsevan päiväkoti Martta Wendelinin. AFKS Arkkitehtien suunnittelema puurakenteinen päiväkoti on erinomainen esimerkki siitä, miten rakentamisessa voidaan pyrkiä kohti kestävämpää tulevaisuutta. Palkinnon myöntää kymmenettä kertaa Suomen Arkkitehtiliitto (Safa).

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Tilaa Rakennuslehti

Tilaus sisältää viikkolehden ja yhden käyttäjätunnuksen digiin.

Tilaa ryhmädigi

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kymmenes Arkkitehtuurin Finlandia -palkinto myönnettiin Tuusulaan”

Viimeisimmät näkökulmat