Kokeile kuukausi maksutta

Lapland Hotelsin hotellihanke etenee Rovaniemellä

Valionrannan alueella suunnitellaan hotellin lisäksi myös asuinkerrostaloja.

Havainnekuvassa Lapland Hotelsin kohde Rovaniemen Valionrannassa. Kuva: Aihio Arkkitehdit

Lapland Hotelsin ja ohjelmapalveluyrityksen Lapland Safariksen omistava North European Invest on allekirjoittanut Rovaniemen kaupungin kanssa maanvuokrasopimuksen Rovaniemen Valionrannan alueesta.

Lapland Hotels aikoo rakentaa alueelle kongressihotellin, jossa on myös kylpylä. Lisäksi alueelle tulee kolme uutta kerrostaloa.

Lapland Hotelsin hallituksen puheenjohtaja Pertti Yliniemi on tyytyväinen, että pitkään valmisteltua Valionrannan hanketta voidaan alkaa nyt suunnitella toden teolla.

”Kartoitamme parhaillaan erilaisia toteuttamisvaihtoehtoja hankekokonaisuudelle muun suunnittelun ohella. Näiden vaihtoehtojen pohjalta pystymme sitten tekemään varsinaisen vaiheistetun aikataulun hankkeen eri osa-alueille, mihin toki vaikuttaa myös vallitseva talous- ja markkinatilanne”, hän kertoo tiedotteessa.

Yliniemi kertoo, että suunnittelu vie noin vuoden tästä hetkestä eteenpäin. Sopimuksen mukaan ensimmäisen asuinkerrostalon rakentaminen tulee aloittaa kolmen vuoden ja hotellin ensimmäisen vaiheen rakentaminen viiden vuoden kuluessa kaavan lainvoimaiseksi tulosta.

Lue lisää: Rovaniemen ikuisuushankkeen Valionrannan kaava eteni – alueelle tulossa kongressi-kylpylähotelli ja asuinkerrostaloja

Hotellille on rakennusoikeutta 22 500 kerrosneliömetriä ja asumiselle 15 500 kerrosneliömetriä. Asukkaita alueelle tulee arviolta noin 400.

Valionrannan kokonaisinvestointi on arviolta noin 150 miljoonaa euroa. Lopullinen suuruus täsmentyy suunnittelu- ja hankeprosessin myötä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lapland Hotelsin hotellihanke etenee Rovaniemellä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat