Kokeile kuukausi maksutta

Pikaratikan reitille asennetaan tilapäiset esteet estämään autojen ajamista ja jumittumista raiteille

Autoilijat yritetään pitää pois Helsingin ja Espoon kaupunkiratikan reiteiltä uusilla ajoesteillä.

Pikaratikka 15 liikennöi Itäkeskuksen ja Keilaniemen välillä. Kuva: Kaupunkiliikenne

Pikaratikan liikennöinnistä vastaava Kaupunkiliikenne on tarttunut ongelmaan, ja ensiavuksi haastavimpiin risteyksiin asennetaan tilapäiset kartio- tai sulkupuomit.

”Tämä toivottavasti helpottaa akuuttia tilannetta. Toivomme myös autoilijoilta erityistä tarkkaavaisuutta pikaratikan reitillä ajettaessa. Raiteilla oleva auto johtaa aina poikkeusliikenteeseen, ja tämän toimenpiteen uskotaan auttavan autoilijoita havaitsemaan raitiorata ja siten parantamaan pikaraitiotien liikenteen luotettavuutta”, yksikönjohtaja Artturi Lähdetie Kaupunkiliikenteeltä kertoo.

Huomioelementtejä asennetaan ensimmäisessä vaiheessa Espooseen Maarintielle Konemiehen risteykseen, Perkkaantielle Ravitien risteykseen ja Kurkijoen sillan alkuun. Helsingin alueella asennuksia tehdään Maunulantiellä Pirkkolantien risteyksessä, Pirkkolantiellä Hämeenlinnantien pysäkkialueella ja Viikintiellä Pihlajamäentien risteyksessä.

Näissä paikoissa on Kaupunkiliikenteen tilastojen mukaan tapahtunut eniten raiteille eksymisiä. Opasteet laitetaan radan keskelle siten, että pikaraitiovaunut mahtuvat ohittamaan ne. Paikkojen oikeellisuutta ja opasteiden vaikuttavuutta arvioidaan tulevien viikkojen aikana.

Lisäksi Kaupunkiliikenteellä on Espoon ja Helsingin kaupunkien kanssa laajempi työryhmä, joka pohtii liikennesuunnittelun näkökulmasta pidemmän aikavälin ratkaisuja tilanteeseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pikaratikan reitille asennetaan tilapäiset esteet estämään autojen ajamista ja jumittumista raiteille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat