Kokeile kuukausi maksutta

RIL-Palkinto Raide-Jokerille – ”uraauurtavaa ja poikkeuksellista infrarakentamista”

Voittajan valinnut eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz (r.) korosti Raide-Jokerin yhdistävän ja eheyttävän kuntia.

DCIM102MEDIADJI_0119.JPG

Vuoden 2023 RIL-Palkinnon on saanut Raide-Jokerin rata- ja katuinfran sekä varikon allianssitoteutus. Jaetulle kakkossijalle tulivat Lyyra-korttelikokonaisuus Helsingissä sekä Stadin ammattiopiston Myllypuron kampus.

Lopullisen valinnan tehnyt eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz (r.) korosti Raide-Jokerin yhdistävän ja eheyttävän kuntia. Samalla se luo uutta ja laadukasta kaupunkitilaa.

”Raide-Jokeri ei ole vain yksi hanke, vaan monta. Kuntarajat ylittävä, lukuisten lupien kokonaisuus on monella tavalla uraauurtavaa ja poikkeuksellista suomalaista infra-rakentamista”, Adlercreuz kiitteli.

Jaetulle kakkosijalle yltänyttä Lyyra-kokonaisuutta hän kehui taitavasta, tiiviiseen kaupunkirakenteeseen toteutetusta uudishankkeesta, joka eheyttää ja rikastuttaa kaupunkitilaa.

Kakkossijan jakaneen Stadin Ammattiopiston Myllypuron kampuksen osalta Adlercreuz painotti käyttäjien ja rakentajien olleen samaa joukkuetta. Käytännössä kohde on toiminut myös rakennusalan opiskelijoiden oppimisalustana.

RIL-Palkinnon voittaja julkistettiin torstaina RIL-Summitissa Helsingissä. Päätuomari teki valintansa kolmen finalistin joukosta, rakennusalan asiantuntijoista koostuvan esiraadin arvioiden pohjalta. Kaikkiaan kilpailuun osallistui 17 ehdotusta.

RIL ry myöntää RIL-Palkinnon rakennustyölle, -kohteelle tai -konseptille, joka edustaa parhaiten korkealuokkaista, laadukasta ja innovatiivista suomalaista rakennusinsinööritaitoa ja osaamista. Palkittava työ tai hanke on edistänyt kilpailuaikana parhaiten myönteistä rakennusteknistä ja yhteiskunnallista kehitystä maassamme.

Ensimmäisen kerran RIL-Palkinto jaettiin vuonna 1972. Viime vuonna sen sai Blominmäen vedenpuhdistamo Espoossa.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “RIL-Palkinto Raide-Jokerille – ”uraauurtavaa ja poikkeuksellista infrarakentamista””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat