Kokeile kuukausi maksutta

NCC ostaa loputkin Valtatiestä

NCC Roads Holding AB ostaa puoleksi omistamansa asfalttiyhtiö Valtatie Oy:n toisen puoliskon ranskalaisen Colas Groupin tytäryhtiöltä Colas Danmark A/S:ltä. Siten Valtatie siirtyy kokonaisuudessaan NCC:n omistukseen. Valtatien liiketoiminta yhdistetään NCC:n suomalaiseen tieliiketoimintaan, josta näiden järjestelyjen jälkeen tulee yksi suurimmista toimijoista asfaltti- ja päällystyssektorilla. NCC ei julkista kauppahintaa. Lisäksi kauppa edellyttää Suomen kilpailuviraston hyväksyntää, jonka saaminen voi kestää kuusikin kuukautta.

NCC Roads Holding AB ostaa puoleksi omistamansa asfalttiyhtiö Valtatie Oy:n toisen puoliskon ranskalaisen Colas Groupin tytäryhtiöltä Colas Danmark A/S:ltä. Siten Valtatie siirtyy kokonaisuudessaan NCC:n omistukseen. Valtatien liiketoiminta yhdistetään NCC:n suomalaiseen tieliiketoimintaan, josta näiden järjestelyjen jälkeen tulee yksi suurimmista toimijoista asfaltti- ja päällystyssektorilla. NCC ei julkista kauppahintaa. Lisäksi kauppa edellyttää Suomen kilpailuviraston hyväksyntää, jonka saaminen voi kestää kuusikin kuukautta.

image

NCC:n mukaan yritysten toiminta-alueet ja asiakaskunta täydentävät toisiaan hyvin. Lisäksi NCC arvioi yhdistämisen tuovan sille suuruus- ja synergiaetuja. NCC Roads Oy:n toiminta kattaa tienrakennuksen koko arvoketjun, kun taas Valtatie valmistaa pääasiassa asfalttia ja tekee päällystystöitä.

”Tämä on rakenteellinen kauppa, jonka avulla luomme Suomeen tuottavamman toimintamallin. NCC vahvistaa markkina-asemaansa ja siitä tulee yksi asfaltti- ja päällystyssektorin suurista toimijoista”, sanoo NCC Roads Holding AB:n toimitusjohtaja Göran Landgren.

Toimintojen yhdistymisen jälkeen yritysten vuosiliikevaihto on reilut 100 miljoonaa euroa ja se työllistää vajaat 400 henkilöä. NCC:n mukaan sen markkinaosuus Suomen asfaltti- ja päällystystoimialalla tulee olemaan runsaat 20 prosenttia. Valtatien liikevaihto oli noin 48 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli noin 230 henkilöä vuonna 2006. Yhtiö toimii Etelä- ja Keski-Suomessa asfalttituotannossa ja -päällystyksessä.

Vertailun vuoksi voidaan mainita, että vuonna 2006 Lemminkäisen päällystysyksikön liikevaihto oli noin 475 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli reilut 2 300 henkilöä. Luvut sisältävät myös Lemminkäisen ulkomaan toiminnot, joiden osuus yksikön liikevaihdosta oli noin puolet.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC ostaa loputkin Valtatiestä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat