EK: Rakennusalan työntekijöiden palkat nousivat 7,0 prosenttia vuodessa

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n uusimman palkkatilaston mukaan rakennusalan työntekijöiden säännöllisen työajan ansiot nousivat keskimäärin 7,0 prosenttia vuoden 2007 toiselta neljännekseltä vuoden 2008 toiselle neljännekselle. Tästä oli sopimuskorotusten vaikutusta 5,8 prosenttiyksikköä sekä yrityskohtaisten palkankorotusten ja rakennemuutosten vaikutusta 1,2 prosenttiyksikköä.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n uusimman palkkatilaston mukaan rakennusalan työntekijöiden säännöllisen työajan ansiot nousivat keskimäärin 7,0 prosenttia vuoden 2007 toiselta neljännekseltä vuoden 2008 toiselle neljännekselle. Tästä oli sopimuskorotusten vaikutusta 5,8 prosenttiyksikköä sekä yrityskohtaisten palkankorotusten ja rakennemuutosten vaikutusta 1,2 prosenttiyksikköä.

image

Rakennusalan työntekijöiden tuntiansio oli keskimäärin 15,36 euroa. Rakennusalalla korkein ansiotaso oli talotekniikka-alan (sähkö- ja putkiasennuksen) työntekijöillä. He ansaitsivat keskimäärin 16,26 euroa tunnissa.

Vuoden 2007 ja kuluvan vuoden toisen vuosineljänneksen välille sijoittuvat palkankorotukset perustuivat kevään 2007 ja kevään 2008 välisenä aikana käytyihin liittokohtaisiin työehtosopimusneuvotteluihin.

Toisen vuosineljänneksen palkkatilasto kuvaa rakentamisen tuntipalkkaisten työntekijöiden ansiotasoa ja ansiokehitystä EK:n jäsenyrityksissä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “EK: Rakennusalan työntekijöiden palkat nousivat 7,0 prosenttia vuodessa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi