Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin on palkinnut kuusi eri taiteenalojen edustajaa vuoden 2008 Suomi-palkinnoilla. Palkittujen joukossa olivat arkkitehdit Ilmari Lahdelma ja Rainer Mahlamäki.

Arkkitehdit Ilmari Lahdelma ja Rainer Mahlamäki palkittiin vuoden 2008 Suomi-palkinnoilla

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin on palkinnut kuusi eri taiteenalojen edustajaa vuoden 2008 Suomi-palkinnoilla. Palkittujen joukossa olivat arkkitehdit Ilmari Lahdelma ja Rainer Mahlamäki.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

image

Palkinnon perusteluissa todetaan muun muassa, että Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki ja sen pääarkkitehdit Ilmari Lahdelma ja Rainer Mahlamäki kuuluvat Suomen nykyarkkitehtuurin tunnetuimpiin, tunnustetuimpiin ja palkituimpiin tekijöihin. He ovat suunnitelleet ja toteuttaneet useita valtavirrasta erottuvia, omaperäisiä ja arkkitehtuuriltaan kiinnostavia rakennuksia, joista monet ovat saaneet myös kansainvälistä huomiota. Heidän arkkitehtuuriaan leimaa ennakkoluuloton ja yllätyksellinen rakennusmateriaalien ja tilojen yhdistäminen.

Lahdelma ja Mahlamäki ovat olleet suunnittelemassa Helsingissä näkövammaisten toimitaloa Iiristä, Suomen metsämuseota ja metsätietokeskusta Lustoa Punkaharjulla, Kaustisten kansantaiteenkeskusta sekä useita yliopisto- ja koulurakennuksia. Viime kesänä valmistui Suomen merimuseon ja Kymenlaakson maakuntamuseon yhteinen rakennus Merikeskus Vellamo Kotkassa ja sen viereen Suomen Puuvenekeskus. He ovat mukana myös Lappeenrannan Linnoitukseen suunniteltavan Tali-Ihantala-keskuksen tänä vuonna alkaneessa suunnittelukilpailussa, johon kutsuttiin neljä arkkitehtitoimistoa.

Lahdelma ja Mahlamäki ovat saaneet jo vuonna 1997 yhdessä Mikko Kairan kanssa rakennustaidetoimikunnan myöntämän rakennustaiteen Suomi-palkinnon. Arkkitehtuuri- ja design -museo The Chigago Athenaeum on palkitsi Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäen vuoden 2008 International Architecture Award -palkinnolla kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun voittaneesta ehdotuksesta Puolan juutalaisten historiallisen museon suunnittelusta Varsovaan.

Ilmari Lahdelma toimii arkkitehtuurin professorina Tampereen teknillisessä yliopistossa ja Rainer Mahlamäki Oulun yliopistossa.

Suomi-palkinto myönnetään tunnustuksena merkittävästä taiteellisesta urasta. Perusteena voi myös olla huomattava saavutus tai lupaava läpimurto. Palkinto on kulttuuriministerin ja valtiovallan antama tunnustus ja samalla kiitoksenosoitus taiteellisesta luomistyöstä. Suomi-palkintoja on jaettu vuodesta 1993.

Stefan Wallin luovutti palkinnot tiistaina 2. joulukuuta Helsingissä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Arkkitehdit Ilmari Lahdelma ja Rainer Mahlamäki palkittiin vuoden 2008 Suomi-palkinnoilla”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi