Kokeile kuukausi maksutta

Räjäytystyösyytteet nurin Heinolassa

Heinolalaisella rakennustyömaalla ei syyllistytty työturvallisuusrikokseen, vaikka kiviä sinkosi viime vuonna liki 300 metrin päähän. Käräjäoikeus luokitteli maanantaina vahingon ennalta-arvaamattomaksi. Pää- ja aliurakoitsija sekä panostajat vapautuivat syytteistä ja korvausvaatimuksista.

Heinolalaisella rakennustyömaalla ei syyllistytty työturvallisuusrikokseen, vaikka kiviä sinkosi viime vuonna liki 300 metrin päähän. Käräjäoikeus luokitteli maanantaina vahingon ennalta-arvaamattomaksi. Pää- ja aliurakoitsija sekä panostajat vapautuivat syytteistä ja korvausvaatimuksista.

Räjäytyskivet vaurioittivat viitostien varressa teollisuushallien seiniä ja parkkeerattuja autoja niin, että pääurakoitsija oli vapaaehtoisesti korvannut vahinkoja noin 75000 eurolla. Liki 20 asianomistajalla ei ollut vaatimuksia enää oikeudessa.

Lahden käräjäoikeus toteaa kivien lentämisen merkiksi siitä, ettei räjäytyskenttää ollut peitetty riittävästi. Kyseessä ei kuitenkaan ollut tahallinen teko.

Räjäytystyö oli suunniteltu ohjeitten mukaisesti, ja tekijöiksi oli pestattu kokeneita panostajia. Räjäytystyön johtaja kävi paikalla kolme kertaa päivässä vaaditun yhden kerran sijaan.

Työmaalla oli ennen vahinkoa räjäytetty onnistuneesti 23 kenttää suunnilleen samoilla räjähdemäärillä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Räjäytystyösyytteet nurin Heinolassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat