Sipoon kunnanvaltuusto hyväksyi viime viikolla yksimielisesti Storörenin venesatama-alueen asemakaavan ja asemakaavan muutoksen. Kaavamuutos sallii tiiviin asuin- ja työpaikkarakentamisen sekä kaupallisten huvivenesataman toimintaa tukevien palveluiden sijoittamisen alueelle. Samassa yhteydessä valtuusto hyväksyi esisopimuksen kiinteistökaupasta, jolla kunta myy liikemies Harry Harkimolle kaksi määräalaa kaava-alueelta yhteensä 1,8 miljoonalla eurolla.

Harkimon rakennushankkeen asemakaava hyväksyttiin Sipoossa

Sipoon kunnanvaltuusto hyväksyi viime viikolla yksimielisesti Storörenin venesatama-alueen asemakaavan ja asemakaavan muutoksen. Kaavamuutos sallii tiiviin asuin- ja työpaikkarakentamisen sekä kaupallisten huvivenesataman toimintaa tukevien palveluiden sijoittamisen alueelle. Samassa yhteydessä valtuusto hyväksyi esisopimuksen kiinteistökaupasta, jolla kunta myy liikemies Harry Harkimolle kaksi määräalaa kaava-alueelta yhteensä 1,8 miljoonalla eurolla.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Harkimolle myytävien määräalojen yhteispinta-ala on noin 9 420 neliömetriä. Uudet asemakaavat mahdollistavat kaupan kohteena olevalle alueelle rakennusoikeutta vähintään 13 950 kerrosneliömetriä. Harkimo on kaavaillut Storörenin venesatama-alueelle massiivista kasvojenkohotusta ja uudisrakentamista. Hartwall Areenan rakennuttajana tunnetun Harkimon ajatuksissa siinsi ainakin vielä vuosi sitten jopa sadan miljoonan euron rakennushanke omiin kotimaisemiinsa.

Harkimo kertoi viime maaliskuussa aikovansa rakennuttaa Sipoonrannaksi nimeämälleen alueelle 150-200 merinäkymällistä pientaloasuntoa, joiden neliöhinnaksi hän arvioi noin 4 000 euroa. Lisäksi satama-alueen yhteyteen kaavailtiin muun muassa veneilyalan palveluita, purjehduskoulu sekä erilaisia kauppoja ja ravintoloita.

Nähtäväksi jää, miten ja millä aikataululla Harkimo vie hanketta eteenpäin sen jälkeen, kun kaava on saanut lainvoiman. Hankkeen julkistamisen aikaan vuosi sitten taloudellinen ilmapiiri ja asuntomarkkinoiden tilanne oli vielä selvästi tämänhetkistä parempi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Harkimon rakennushankkeen asemakaava hyväksyttiin Sipoossa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi