Kokeile kuukausi maksutta

IS: HKR-Rakennuttajan projektinjohtajaa epäillään korruptiosta

Helsingin kaupungin rakennushankkeista vastaavan HKR-Rakennuttajan projektinjohtajan epäillään ottaneen vastaan isoja lahjuksia. Poliisi epäilee projektinjohtajaa törkeästä lahjusten ottamisesta ja törkeästä petoksesta. Lisäksi poliisi epäilee useita henkilöitä lahjusten antamisesta. Asiasta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Helsingin kaupungin rakennushankkeista vastaavan HKR-Rakennuttajan projektinjohtajan epäillään ottaneen vastaan isoja lahjuksia. Poliisi epäilee projektinjohtajaa törkeästä lahjusten ottamisesta ja törkeästä petoksesta. Lisäksi poliisi epäilee useita henkilöitä lahjusten antamisesta. Asiasta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Ilta-Sanomat kertoo, että poliisi epäilee lahjonnan olleen pitkäkestoista ja suunnitelmallista. Poliisin epäilyjen mukaan lahjusten arvo ylittää selvästi törkeän lahjonnan rajan.

Ilta-Sanomien uutinen aiheesta löytyy tästä. Helsingin Sanomien uutinen samasta aiheesta löytyy tästä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 19 kertaa

19 vastausta artikkeliin “IS: HKR-Rakennuttajan projektinjohtajaa epäillään korruptiosta”

    1. Mistä löytyy kyseisen organisation tiedot ?

  1. Organisaatio tietoja kun ei löydy tänä informaation aikakautena.

    Useilla on kuitenkin sama titteli eli projektinjohtaja erikseen on projektipäälliköt.

    Kauan siihen menikin että jäivät kiinni.

      1. Meille esiteltiin vajaa vuosi sitten mahdollisuutta päästä mukaan HKR:n hankkeisiin; tässä tapauksessa harjoittamaan ”ongelmalliseksi koettuun talotekniikka-alan osaamiseen” liittyvään korjauspalveluun. Tuntiveloitushinta piti olla erittäin alhainen jotta tilaus voidaan tehdä. Laskutuksen sisältöön liittyen tuntien määrän kontrolloinnista sopimisesta esitettiin vaihtoehtoa päästä kerran vuodessa kaukomaille. Tarvikehinnoista ei keskusteltu koska keskustelu päättyi tähän esitykseen ja ilmoitin työnjohdolle että meillä tämä ei toimi.

        1. Myös länsimetron suunnittelukustannukset nousi älyttömästi, laskutusta pyöritti HKR:n monissa projekteissa mukana ollut konsulttitoimisto FInnmap Infra. Ettei vaan ole taas näissäkin sotkuissa mukana. Kuka viitsisi näitä tutkia

          1. Ei ahneudella ole ylärajaa, 10 000 e/kk käteen ei ratkaise mitään.

          2. Kun esimerkiksi katsotaan mediassa olleita eläkeyhtiöiden johtajien tonttuiluja, niin näin todellakin on.

  2. Helsingin kaupungin tilakeskus / HKR-Rakennuttaja.
    Sama asia, projektipäälliköt tekevät ristiin töitä organisaatioiden välillä.

    Helsingin kaupungin Tilakeskuksen budjetti peruskorjaushankkeissa 200 miljoonaa euroa vuodessa.
    Koko raha Helsingin kaupungin veronmaksajilta saatu verorahoista tai valtion avustuksista kaupungille.

    Sisältää Helsingin kaupungin koulujen, päiväkotien ja pienempien peruskorjaushankkeiden korjausrakentamishankkeita. Tyypillisimpiä urakkakokoja 300 000-1000 000 euroa. Isommat hankkeet monivuotisia 10-40 miljoonaa euroa.

    Tällä Helsingin kaupungin koko rakennuttajaorganisaatiolla
    on kuuluisat lauseet: Tilakeskuksen / HKR Rakennuttajan rakennuttajaprojektipääliköt mielellään tämän vahvistavat:

    Jos rahaa et ota vastaan lahjusrahaa urakoitsijoilta, et kaupungin rakennuttajaorganisaatiolla töitä tee.

    Yhdenkään muun kaupungin tilakeskus ei ole parempi, kuin Helsingin kaupungin tilakeskus / HKR Rakennuttaja. Jos me otetaan lahjusrahaa vastaan, kaikki muutkin ottavat.

    1. Sama juttu kuin venäjän milliisillä, pieni palkka ja onnettomat uramahdollisuudet ilman politiikkaa – jostain se raha on Helsingissä asumiseen revittävä.

      1. Vajaa 4000 euroa kuussa, työsuhdeauto, ruokaetu, ilmainen työterveyshuolto + urakoitsijoilta saatavat lisät. Missään muualla et tälläisille palkoille pääse.

        1. Suomessa palkat pieniä, kun katsotaan nettopalkkaa. Ei ihme, että moni lähtee tällaiseen. Näin tapahtuu muuallakin ja tulee tapahtumaan. Palkan pitäisi olla n 10.000€ käteen, niin korruptio ehkä poistuisi ihmisiltä, jotka ovat päättämässä urakoita ja hankintoja mm rakennusalalla.

          1. Jokainen voi vaatia mitä tahansa palkaa, kun neuvottelee työsopimusta työantajan kanssa.

            Työnantaja määrää yleensä palkan toisten työntekijäin palkan mukaan ja työehtosopimuksen palkanmääritykseen perustuen. Kenenkään ei ole pakko töitä tehdä. Yleensä rakennuttajatehtäviin halukkaita riittää enemmän, kuin on avoimina olevia työpaikkoja vapaana. Jos et noudata lainsäädäntöä työsuhteessa on olemassa Suomen rikoslaki sitä varten tarvittaessa.

  3. www

    projektiuutiset.f i / fi / artikkelit/helsingin-keskuspelastusaseman –
    peruskorjaus

  4. Kertokaa miten lahjonnasta epäillyt (pörssi)yritykset ovat pystyneet maksamaan lahjuksia? Ei kirjanpitoon voi kirjoittaa ”lahjukset organisaatiolle X”. Mitä kautta mahdolliset lahjusrahat on maksettu ko. tapauksessa ja yleensä?

    1. Likaisen työn tekee aliurakoitsija. Aliurakoitsija maksaa projektijohtajalle ja työpäällikölle. Palkkioksi hän saa hyväkatteisia töitä.

      1. YKV, eli yhteiskuntavaikuttaminen ja sieltä ne lahjukset löytyvät?

        1. Mikä tätä maan suurinta rak. yritystä oikein kaivertaa ? Yritin saada muutama vuosi sitten espoolaisen työpäällikön kiinni , hän oli aamulla klo 8 : 30 niin lujassa juopumistilassa ettei pystynyt keskustelemaan lainkaan . Hän sai soperrettua ,että oli ” saunonut koko yön , soittele huomenna ” . Turussa on aluepäällikkö aloittanut sivutoimisen aliurakoinnin , Helsingissä epäillään , että HKR : n rakennuttaja”osaajia” on ko. yrityksen toimesta lahjottu . Kuinkahan paljon näitä onkaan ?

          1. Kyllä on järkyttävää luettavaa , tällaistako on kunnallinen rakennuttaminen ? Kuka tätä HKR : n rakennuttajatoimintaa oikein johtaa ja kontrolloi ? Tein töitä vuosikymmeniä yksityisen rakennuttamisen kentässä , ei tullut kuuloonkaan minkäänlaiset lahjukset , ilmeisesti ammatilliset otteet ja toimet osoittivat ,että on turha edes yrittää kenenkään , olin kerran erään talotekniikkaurakoitsijan Saariselän majalla , siellä hiihdettiin ja saunottiin , ei muuta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat